Přehled nejhezčích počítačových her roku 2012
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Přehled nejhezčích počítačových her roku 2012

Přehled nejhezčích počítačových her roku 2012 | Kapitola 11

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

31. 12. 2012 03:00 26

Seznam kapitol

1. Rok 2012 je za námi, nač se těšit v roce dalším? 2. Alan Wake 3. Black Mesa 4. Borderlands 2 5. Dota 2 6. Euro Truck Simulator 2
7. Hitman: Absolution 8. Max Payne 3 9. Need for Speed: Most Wanted 10. Sleeping Dogs 11. World of Tanks 12. Malý bonus závěrem

K začátku nového roku neodmyslitelně patří bilancování za tím starým. Technický vývoj počítačových her sice v uplynulém roce brzdily zastaralé herní konzole, přesto se objevilo několik titulů, které grafiku posunuly zase o kousek dál. Přinášíme s krátkými komentáři přehled těch, které na nás v roce 2012 udělaly největší dojem.

Reklama
Přehled nejhezčích počítačových her roku 2012
i Zdroj: PCTuning.cz


Odkaz na rozbor hry

Multiplayerová tanková střílečka World of Tanks sice v Evropě vyšla už v roce 2011, do přehledu technicky zajímavých her za rok 2012 se však dostává díky svému velkému updatu 0.8.0. Ten původně nepříliš krásnou hru výrazně vylepšil, takže se grafika WoT rázem stala jednou z největších předností. Hra si navíc zaslouží zmínku v seznamu i proto, že jde o ukázkový příklad toho, jak by měla vypadat podpora po vydání hry (byť nutno dodat, že snaha vývojářů je z velké části daná vidinou dalších zisků z obchodního modelu freemium). Tak či tak velký update kompletně předělal grafiku celkem devíti map a dále byl kompletně přepracován systém nasvícení a stínování včetně efektu ambientní okluze či výrazně zlepšené kvality vody. Výrazně zlepšena byla také fyzika hry, odstraněny byly neviditelné bariéry a hráči tak mezi s sebou mohou více interagovat.

Ruku v ruce se zlepšením grafiky šly nahoru i hardwarové nároky World of Tanks. Pro plynulé hraní při nejvyšším nastavení detailů je tak nyní potřeba poměrně slušný počítač střední třídy. Grafická karty by měla být alespoň řady AMD Radeon HD 7850 anebo nVidia GeForce GTX 660, procesor pak nejlépe některé z moderních architektur Intel s co nejvyšší frekvencí. Na počtu jader vůbec nezáleží, World of Tanks bohužel nedokáže využít potenciál vícejádrových procesorů.

Galerie screenshotů

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama