Přehled nejhezčích počítačových her roku 2012
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Přehled nejhezčích počítačových her roku 2012

Přehled nejhezčích počítačových her roku 2012 | Kapitola 5

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

31. 12. 2012 03:00 26

Seznam kapitol

1. Rok 2012 je za námi, nač se těšit v roce dalším? 2. Alan Wake 3. Black Mesa 4. Borderlands 2 5. Dota 2 6. Euro Truck Simulator 2
7. Hitman: Absolution 8. Max Payne 3 9. Need for Speed: Most Wanted 10. Sleeping Dogs 11. World of Tanks 12. Malý bonus závěrem

K začátku nového roku neodmyslitelně patří bilancování za tím starým. Technický vývoj počítačových her sice v uplynulém roce brzdily zastaralé herní konzole, přesto se objevilo několik titulů, které grafiku posunuly zase o kousek dál. Přinášíme s krátkými komentáři přehled těch, které na nás v roce 2012 udělaly největší dojem.

Reklama


Odkaz na rozbor hry

Ačkoliv pokračování původně pouhé rozšiřující mapy do strategie Warcraft III ještě oficiálně nevyšlo, do seznamu jej přesto zařazuji. Studio Valve už totiž rozdalo tolik klíčů, že přístup do hry může mít de facto každý, kdo o něj projeví zájem.

Dota 2 je postavena na starším enginu Source, který má svůj původ u osm let starých stříleček Half-Life 2 a Counter-Strike: Source. Přesto vypadá Dota 2 skvěle, úpravu enginu pro použití ve strategické multiplayerové hře zvládli vývojáři na výbornou. Chybí zde sice efekty rozhraní DirectX 11, mapa i postavy jsou ale detailní a především při soubojích hráč stěží stíhá sledovat výborně zpracované efekty jednotlivých kouzel. Zdá se také, že sázka na obchodní model freemium se tvůrcům už teď vyplatila a na hře podobně jako u Team Fortress 2 vydělají miliony dolarů.

Vzhledem k použití staršího enginu jsou nároky hry velmi nízké. Na nejvyšší nastavení detailů včetně zapnutého vyhlazování hran Dotu 2 rozjedete i na starších počítačích nebo průměrně výkonných noteboocích. Pro plynulé hraní i v soubojích ve vysokých rozlišeních je potřeba grafické karty nižší střední třídy jako nVidia GeForce GTX 650 nebo AMD Radeon HD 7750. Nízké jsou také nároky na výkon procesoru, postačí starší dvoujádra řady Intel Core 2 Duo nebo AMD Phenom II X2.

Galerie screenshotů

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama