prejit-k-jinemu-poskytovateli-internetu-zvazuje-30-procent-zakazniku-tvrdi-pruzkum
Internet Novinka Přejít k jinému poskytovateli internetu zvažuje 30 procent zákazníků, tvrdí průzkum

Přejít k jinému poskytovateli internetu zvažuje 30 procent zákazníků, tvrdí průzkum

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 2. 2018 15:30

Přechod od stávajícího poskytovatele internetu k novému letos zvažuje 30 procent Čechů. Zákazníkům vadí nejvíce nízká rychlost a stabilita připojení. Cenu jako hlavní důvod změny uvedla čtvrtina dotázaných. Vyplývá to z průzkumu společnosti AIM, který se uskutečnil na vzorku 1500 respondentů od prosince loňského roku do 15. ledna.

Reklama

Podle zprávy si nejvíce stěžují na nízkou rychlost a stabilitu připojení zákazníci, kteří platí okolo 300 korun měsíčně. Důvodem přechodu k jinému poskytovateli pro 80 procent z nich je lepší nabídka – vyšší rychlost a stabilita za nízkou cenu. K přechodu se ale zatím nerozhodli, byrokracie s tím spojená je odrazuje. Přestože doba přechodu mezi jednotlivými poskytovateli netrvá obvykle déle než týden, z průzkumu vyplývá, že významným faktorem posilující konkurenci jednotlivých poskytovatelů je výrazné zkrácení doby a s tím spojené papírování.

Nejvíce spokojených zákazníků bylo zaznamenáno mezi zákazníky s kabelovým připojením (80 procent spokojeno). Naopak nejméně spokojených je uživatelů připojených pomocí mobilního připojení (60 procent nespokojených) a WiFi (40 procent nespokojených). Průzkum zároveň ukázal, že nezanedbatelný počet lidí (40 procent) stále považuje za nejspolehlivější připojení WiFi.

AIM je český poskytovatel internetového připojení, který působí na trhu už 10 let. Zaměřuje se zejména na poskytování internetu a televize po optické síti.

Přejít k jinému poskytovateli internetu zvažuje 30 procent zákazníků, tvrdí průzkum
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama