Přichází generace robohraček: Sphero 2.0 v testu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Přichází generace robohraček: Sphero 2.0 v testu

Přichází generace robohraček: Sphero 2.0 v testu

Filip Eckstein

Filip Eckstein

24. 5. 2016 03:00 2

Seznam kapitol

1. Kdo si hraje, nezlobí 2. Rozbalujeme 3. Co se skrývá uvnitř? 4. Sphero 2.0 – inteligentní koule
5. Sphero 2.0: tancuj, skákej, vyváděj a odemykej 6. Herní doplňky a programování 7. Hodnocení a závěr

Trh s hračkami za posledních několik let prošel mírnou evolucí. Z letadýlek na šňůrce se staly drony a páčkové dálkové ovladače nahradily smartphony. V poslední době se s robohračkami prostě roztrhl pytel. A co je nejlepší, nemusí si nimi hrát jenom děti. Podíváme se postupně na Sphero 2.0, Ollie a BB-8. Dnes začneme se Sphero 2.0.

Reklama

Ačkoli se trh s hračkami za posledních několik let v mnohém výrazně změnil, určitě nelze tvrdit, že směrem k horšímu. Ba naopak, na výběr máme dnes opravdu solidní škálu produktů hračkářského průmyslu, který pamatuje nejen na ty nejmenší, ale i na dospělé. Nepřímo k tomu dopomohlo především intenzivní pronikání počítačů do hraček, kde slouží nejen pro komunikaci s člověkem (dálkové ovládání, USB, Bluetooth), ale také pro komunikaci zařízení mezi sebou. S více zakoupenými kousky si tak prý můžeme užít nějakou tu extra zábavu navíc (viz multiplayer se dvěma Futurocube). Většinou jde však především o kompatibilitu s chytrými mobilními telefony, z nichž lze hračky posléze pomocí konkrétní aplikace ovládat.

Ale nejde zdaleka jen o jejich ovládání. Počítače hračkám rovněž ukázaly, jak s pomocí různých senzorů vnímat okolní svět. Díky technologii MEMS tak dnešní hračky vidí, slyší a vnímají pohyb a přitom mohou být docela malé a dokonce i levné (i když zpravidla nejsou). Nebýt senzorů, nebyla by zpětná vazba ani regulace, která nás na novodobých chytrých hračkách ve výsledku tak moc baví. Jednou z takových regulací je například stabilizace inverzního kyvadla ve stylu vozítka Segway, kterou si můžeme v trošku levnější variantě užít například s hračkou Wowwee MiP (viz video).

V této dvoudílné tematicky mírně netradiční recenzi si pohrajeme se třemi robotickými hračkami od firmy Sphero. Jednat se bude o dva sférické balancující roboty Sphero 2.0 a droida BB-8 ve stylu Star Wars a také jednoho válcového závodníka s příhodným názvem Ollie. Dnes si je představíme a podrobně se budeme věnovat Sphero 2.0, zítra se dostaneme ke dvěma zbývajícím.

Takhle k nám roboti do redakce přišli.
i Zdroj: PCTuning.cz
Takhle k nám roboti do redakce přišli.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama