Přichází generace robohraček: Sphero 2.0 v testu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Přichází generace robohraček: Sphero 2.0 v testu

Přichází generace robohraček: Sphero 2.0 v testu | Kapitola 4

Filip Eckstein

Filip Eckstein

24. 5. 2016 03:00 2

Seznam kapitol

1. Kdo si hraje, nezlobí 2. Rozbalujeme 3. Co se skrývá uvnitř? 4. Sphero 2.0 – inteligentní koule
5. Sphero 2.0: tancuj, skákej, vyváděj a odemykej 6. Herní doplňky a programování 7. Hodnocení a závěr

Trh s hračkami za posledních několik let prošel mírnou evolucí. Z letadýlek na šňůrce se staly drony a páčkové dálkové ovladače nahradily smartphony. V poslední době se s robohračkami prostě roztrhl pytel. A co je nejlepší, nemusí si nimi hrát jenom děti. Podíváme se postupně na Sphero 2.0, Ollie a BB-8. Dnes začneme se Sphero 2.0.

Reklama

Jako prvnímu se na zoubek podíváme robůtkovi Sphero 2.0. Jak už jeho samotný název napovídá, v pořadí jde již o druhou generaci, která nahradila svého úspěšného předchůdce. Oproti tomu má být až dvakrát rychlejší (22,5 km/h) a prý také chytřejší.

První dojem

Po rozbalení se vám do ruky dostane bílý kulovitý robot s hladkým lesklým povrchem a řídkou texturou. Jediný narušitel této monotónnosti je vkusně umístěné modré logo výrobce. Veškerá elektronika je schovaná v na omak robustní plastové schránce, která by měla vydržet i větší nárazy do nábytku a okolních předmětů. Menším či větším bouchancům se nevyhnete, to mi věřte.

Zdroj: store.sphero.com
i Zdroj: PCTuning.cz
Zdroj: store.sphero.com

 

Umístěním do modré indukční základny začne robot hrát různými barvami a zároveň se i nabíjet. Nabíjení trvá asi tři hodiny, což vám dá zhruba jednu hodinu čistého herního času. Abyste mohli robota použít, musíte mít nainstalovanou ve svém telefonu nebo tabletu nějakou aplikaci, která se Sphero 2.0 umí komunikovat. Dobrým startem je oficiální stejnojmenná aplikace, kterou lze bezplatně stáhnout např. v GooglePlay.

Robota lze zapnout poklepáním na něj. To je sice velmi efektní, ale zároveň také nepraktické. Několikrát se mi stalo, že se robot samovolně spustil v tašce při přenášení. Zbytečně se tak vybíjejí baterie a tím i krátí herní čas.

Hra na hrdiny

Se Sphero se vám do ruky nedostane jen bílý robůtek, ale také příběh v podobě krátkého úvodního videa. To je možné zhlédnout při prvním spuštění aplikace před spojením robota s telefonem či tabletem (nebo na YouTube, viz video níže). Má za cíl nás motivovat k záchraně virtuálního světa a zároveň dodat kontext k příběhovým misím, které má pro nás aplikace připravené.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama