prism-break-nenechte-se-sledovat
Apple Novinka PRISM Break: Nenechte se sledovat

PRISM Break: Nenechte se sledovat

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

19. 6. 2013 12:30 16

Žijeme v době, kdy všechny informace zveřejňujeme na internetu, posíláme přes internet a mobilní telefony jsou k němu stále připojeny. Kdo má ale kromě nás přístup k našim datům? Třeba NSA.

Reklama

Poslední dobou se ve spojení IT, bezpečnosti a NSA (Národní bezpečnostní agentura) mluví o sledovacím systému PRISM. Data pro tento systém se někde musí vzít a podle některých zdrojů s NSA spolupracují velké IT firmy jako je Google, Facebook, Microsoft nebo Apple. Ti to samozřejmě popírají, otázkou je, zda vědomě nebo ani oni neví, co se s daty děje. Nic z toho bychom nevěděli, kdyby tyto informace nevynesl zaměstnanec Edward Snowden, bývalý technik amerických tajných služeb, který momentálně utekl do Číny. Pokud chcete znát víc, odkážu vás na páteční článek Michala Rybky – Kauza PRISM: NSA denně projde 1,7 miliardy našich mailů.

PRISM Break: Nenechte se sledovat
i Zdroj: PCTuning.cz


Zdroj:

Business Insider

Jako reakci na všechny tyto události byla založena pod hlavičkou EFF (Electronic Frontier Foundation) stránka Prism-break.org. Na této stránce najdete alternativy k produktům firem, které jsou obviněny z toho, že dávají americké národní bezpečnostní agentuře data uživatelů, tedy přístup k nim. Naleznete zde alternativy od operačních systémů přes aplikace až po sociální sítě. Většina z nich je šifrována a neměla by být spojena s žádnou společností nebo organizací, která by umožnila přístup k datům uživatelů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama