Průvodce výběrem nejlepší herní klávesnice a myši
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Průvodce výběrem nejlepší herní klávesnice a myši

Průvodce výběrem nejlepší herní klávesnice a myši | Kapitola 4

Filip Eckstein

Filip Eckstein

12. 1. 2011 00:00 46

Seznam kapitol

1. Slevy přicházejí aneb roztrhejme e-shopy! 2. Klávesnice do 2000 Kč s DPH 3. Klávesnice nad 2000 Kč s DPH 4. Myši do 2000 Kč s DPH 5. Myši nad 2000 Kč s DPH

Vzali jsme ten nejlepší herní hardware, který jsme otestovali v průběhu minulého roku, a sestavili přehled s hodnocením jednotlivých modelů. Můžete si vybrat z různých cenových kategorií a zaměřili jsme se i na odlišné modely využití. Využijte tedy nejrůznějších lednových slev!

Reklama

Logitech G500

Průvodce výběrem nejlepší herní klávesnice a myši
i Zdroj: PCTuning.cz

Mezi jednoznačné klady G500 považuji tradiční a v mnoha ohledech dopilovaný design a ergonomii, která se od předchozích modelů opravdu zlepšila. I materiály (a teď mám na mysli kovové skrolovací kolečko) si trochu polepšily. Teď už jen záleží na tom, zda-li se potenciálním zájemcům bude myška líbit na oko. Přeci jen, záměrné "ošoupání" hřbetního skinu myšky je efektní a stylové, nicméně nezaujme celou klientelu. Ta má navíc na výběr z opravdu lákavé konkurence, u níž je poměr ceny a výkonu mnohdy o dost lepší než u G500.

Logitech G500 přeci jen představuje poměrně drahou investici, se kterou by se mělo také adekvátně naložit. A co tím chci vlastně říct? Myška se ve hře cítí skutečně jako doma a je to znát. Letité zkušenosti tohoto renomovaného výrobce se promítají do navracející se legendy a jsem si jistý, že si najde četné zastoupení nových fanoušků a příznivců

Komu je určena?

Vzhledem k tomu, že je svým ergonomickým zpracováním opravdu na vysoké úrovni, dalo by se říci, že jí ocení asi každý, kdo se u svého počítače chce cítit alespoň trochu pohodlně (a to nemluvím pouze o vášnivých hráčích).

Celou recenzi si můžete přecíst >> zde

Graf ceny produktu Logitech Gaming Mouse G500 poskytuje server Heureka.cz

Ozone Smog

Průvodce výběrem nejlepší herní klávesnice a myši
i Zdroj: PCTuning.cz

Ozone Smog nám v redakci skutečně vyrazila dech. Přeci jen, od herní myšky za 1300Kč s DPH bych něco takového nečekal. Pokud oželíme trochu horší a levnější dílenské zpracování, pak se zcela vážně jedná o jednu z nejlepších myší ve své cenové kategorii. A to téměř po všech stránkách - keramickými podložkami počínaje a vybroušenou ergonomií konče.

Komu je určena?

Pokud patříte mezi opravdu vášnivé hráče, nechcete za pořádnou herní myš utratit zbytečně mnoho peněz a přesto chcete mít doma opravdového trhače podložek, pak je Ozone Smog určena právě vám.

Celou recenzi si můžete přecíst >> zde

Graf ceny produktu OZONE Smog Profi poskytuje server Heureka.cz

Roccat Kova

Průvodce výběrem nejlepší herní klávesnice a myši
i Zdroj: PCTuning.cz

Od nové Roccat Kova jsem toho určitě čekal více. Nad absencí jakéhokoliv software a následné řešení základní (spíše estetické) konfigurace myšky skrze různé kombinace tlačítek jsem nejprve jásal a pochvaloval. Za nedlouho jsem ale zjistil, že tím byla myšky spíše ochuzena a tolik proklamovaný "driverless" titul jí zkrátka příliš nesedl. Každý hráč si některé věci zkrátka musí nastavit sám a čytři implicitní hodnoty rozlišení senzoru zkrátka nestačí (zvláště pak, když má senzor tak velký rozsah). Oželíme-li pak nízkou odezvu a méně pohodlnou ergonomii zapřičiněnou ostře oblenými tvary a univerzálním tvarem, jedná se veskrze o docela nadprůměrnou herní myšku, která je v mnoha ohledech sympatická. Velmi se mi líbí její naprosto symetrické řešení, které tak tentokrát nediskriminuje leváky, kterým tak nabízí zase o důvod více si pořídit kvalitní herní myš od renomovaného výrobce.

Komu je určena?

Pokud by myška měla být určena pro levorukého hráče, určitě ji díky její naprosté symetričnosti nemohu než doporučit. Ostatním hráčům bych raději doporučil poohlédnout se po konkurenci v podobné cenové kategorii, případně pak zvážit koupi jejího čerstvého nástupce Roccat Pyra.

Celou recenzi si můžete přecíst >> zde

Graf ceny produktu Roccat Kova Gaming Mouse poskytuje server Heureka.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama