První fotky RTX 4090 od Zotacu ukazují, co to bude za otesánka
i Zdroj: Nvidia
Novinka První fotky RTX 4090 od Zotacu ukazují, co to bude za otesánka

První fotky RTX 4090 od Zotacu ukazují, co to bude za otesánka

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

13. 9. 2022 10:40 7

Už se nám to blíží, karty se kompletují, oznámení za rohem a k tomu tu a tam benchmark a nebo jiné popíchnutí. Jako třeba tyhle uniklé fotky.

Reklama
Reklama

Na internetu se objevily fotografie připravované RTX 4090 od Zotacu v edici AMP Extreme. Podle očekávání je karta pořádný valibuk. Chladič na čtyři sloty, který přesahuje PCB o pořádný kus. Tři ventilátory na pořádný ofuk a jeden 16pin PCIe 5.0 konektor. Ovšem ten zaoblený design chladiče mi připomíná komponenty (podivně tvarované skříně a chladiče) z dob před dvaceti lety. 

Ohledně RTX 4090 se poslední dobou vyrojilo mnoho zpráv. Třeba to, že je téměř dvakrát výkonnější, než RTX 3090. Nebo že půjde o jedinou kartu architektury Ada Lovelace, jež letos vyjde. Ohledně příkonu taky ještě není pořádně jasno, dokud to neuvidíme na vlastní elektroměr. Původně se počítalo se 600 W, nyní zřejmě 450 W. Každopádně představení je již za humny, přesně řečeno 20. září. Na tento datum NVIDIA ohlásila událost „Geforce Beyond“ na GTC 2022. Tam nám šéf firmy Jensen Huang všechno vyklopí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama