prvni-virtualni-prumyslova-vystava-u-nas
Novinka První virtuální průmyslová výstava u nás

První virtuální průmyslová výstava u nás

PR článek

PR článek

25. 11. 2020 22:32

Dnešní doba nepřeje osobnímu kontaktu. Využijte proto příležitost a podívejte se, jak může vypadat takový virtuální veletrh. První, který jsme u nás dosud zaznamenali.

Reklama

Už první jarní vlna koronavirové pandemie Covid-19 odstartovala boom nejrůznějších virtuálních eventů, Českou republiku nevyjímaje. Byly zrušeny všechny tradiční výstavy v Praze, nekonal se ani největší strojírenský veletrh MSV v Brně, což způsobilo pořadateli – BVV Brno, nemalé starosti a obrovské finanční ztráty. Není proto ničím překvapivým, že se mnoho subjektů začalo pokoušet realizovat veletrhy a výstavy ve virtuálním prostoru. Ne ale všem se to dařilo a daří.

Stalo se to, že slovní spojení „virtuální veletrh“ začalo být silně nadužívané a veřejnost se cítí zklamaná; málokomu se totiž nakonec podařilo nabídnout víc než de facto formát webináře. První skutečný veletrh, který jsme dosud zaznamenali, je Výroba forem 2020, který probíhá právě v těchto dnech (24. – 26. 11.) na platformě firmy Sabre.

První virtuální průmyslová výstava u nás
i Zdroj: PCTuning.cz

Platforma, umístěná na internetové doméně www.virtualni-veletrhy.cz, poskytuje prostředí pro realizaci výstavních hal ve 3D a virtuální pódium, na kterém probíhají přednášky zvaných hostů i přednášejících. Využíváno je řešení od Zoom, zapojit se ale samozřejmě může jakékoliv jiné.

I když Výroba forem 2020 je velmi úzce oborově zaměřeným B2B setkáním strojařů, data již z prvního dne ukazují, že je o tuto akci zájem. V okamžiku zahájení akce bylo 300 registrovaných návštěvníků, kteří shlédli 5 500 stránek. Program na hlavním pódiu vidělo takřka 300 lidí (někteří se dívali na více přednášek). Na videa se podívalo 120 lidí a prohlédli si jich skoro 400. A i na začátku druhého dne je vidět, že tato čísla dále rostou.

Virtuální veletrhy vs. fyzické

Co umí virtuální veletrhy a co naopak neumí ty "skutečné"? V prvé řadě náklady na výstavbu virtuálních stánků jsou řádově nižší než u fyzických veletrhů. Stánek, který pořídíte na virtuální platformě, řádově za desetitisíce korun, v reálu bude stát statisíce, někdy až miliony korun. Podstatné ale je, že na rozdíl od fyzicky realizovaných veletržních stánků digitální produkty obecně nabízejí dvě klíčové výhody: kompletní a trvalou možnost archivace a poměrně jednoduchou aktualizaci.

Všechny expozice lze po skončení veletrhu exportovat do SEO microsite, která může být přístupná po neomezenou dobu, v případě výstavy Výroba forem 2020 organizátoři zvolili dobu 6 měsíců. Informace o vaší firmě, produktech a všechny další materiály, které si vystavovatelé umístí na stánek, tedy budou dalšího půl roku viditelné na internetu a díky SEO dobře vyhledatelné. Každá microsite bude vybavena počítadlem a po uplynutí 6 měsíců vystavovatelé automaticky dostanou další report statistiky návštěvnosti.

Nezanedbatelnou výhodou také je, že expozice lze rovněž vyexportovat po skončení akce do formátu pdf a celou prezentaci profesionálně upravit tak, aby zákazníci dostali do ruky profesionálně zpracovaný dokument, který budou moct dále používat např. při prodej u zákazníků apod. Takto zpracovanou prezentaci lze využít i jinými způsoby – v rámci zákaznických dnů či na jiných akcích.

První virtuální průmyslová výstava u nás
i Zdroj: PCTuning.cz

Platforma pro univerzální využití

Řešení, na které se můžete aktuálně podívat na vlastní oči na adrese www.vyrobaforem2020.cz, bylo ve spolupráci se společností Industry Competitive, a.s., ve které je firma Sabre podílníkem. Toto řešení je ale připraveno i pro jiná využití, například realizaci virtuálních veletrhů v jiných oborech, čili mimo průmysl, firemních open house apod.

První virtuální průmyslová výstava u nás
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama