QNAP TS-x73A má čtyřjádrový procesor AMD Ryzen a dva porty 2,5GbE
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka QNAP TS-x73A má čtyřjádrový procesor AMD Ryzen a dva porty 2,5GbE

QNAP TS-x73A má čtyřjádrový procesor AMD Ryzen a dva porty 2,5GbE

Mirek Koci

Mirek Koci

27. 5. 2021 00:22 1

Společnost QNAP představila NAS TS-x73A se čtyřjádrovým procesorem AMD Ryzen V1000 a operačním systémem QTS, který může ale snadno přejít na ZFS systém QuTS hero a poskytnout tak uživatelům větší výběr a funkčnost.

Reklama

Nová řada QNAP NAS TS-x73A využívá 8GB paměť DDR4 RAM (podporuje až 64 GB, podporuje ECC RAM) a dva vestavěné sloty M.2 PCIe NVMe umožňují využívat technologii Qtier a SSD cache k dosažení optimálního výkonu. Dva porty 2,5GbE RJ45 mohou zajistit přenosové rychlosti až 5 Gb/s v rámci slučování portů a dva sloty PCIe Gen 3×4 umožňují instalaci rozšiřujících karet pro vylepšení funkcí, jako je například síťová karta 5GbE/10GbE, síťová/úložná karta QM2, bezdrátový adaptér nebo rozšiřující karta SAS/SATA pro připojení k rozšiřujícím jednotkám TL SAS, TL SATA a REXP.

Novinky podporují také grafické karty, což umožňuje optimalizované grafické výpočty a transformace, a nechybí jim ani pokročilé ukládání, sdílení a zálohování. Blokové snímky mají usnadnit ochranu a obnovu dat a účinně snížit hrozbu ransomwaru. HBS (Hybrid Backup Sync) pak podle QNAP efektivně realizuje úlohy zálohování na lokální/vzdálené/cloudové úrovni a disponuje technologií QuDedup, která deduplikuje záložní soubory u zdroje.

TS-x73A
i Zdroj: PCTuning.cz
TS-x73A

Aplikační potenciál řady TS-x73A lze také rozšířit instalací aplikací z integrovaného QTS App Center. Dostupné aplikace umožní spustit více virtuálních počítačů a kontejnerů, zavést bránu cloudového úložiště a implementovat profesionální kamerový dozorovací systém a mnoho dalšího.

Klíčové specifikace nových produktů

  • TS-473A-8G: 4 diskové pozice, 8GB paměť DDR4 (1×8 GB)
     
  • TS-673A-8G: 6 diskové pozice, 8GB paměť DDR4 (1×8 GB)
     
  • TS-873A-8G: 8 diskové pozice, 8GB paměť DDR4 (1×8 GB)


Dostupnost

Řada TS-x73A bude brzy k dispozici. Kdy konkrétně a za jakou cenu už ovšem výrobce neupřesnil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama