QNAP uvádí novou verzi NAS operačního systému QTS 5.0.1 beta
i Zdroj: Qnap
Novinka QNAP uvádí novou verzi NAS operačního systému QTS 5.0.1 beta

QNAP uvádí novou verzi NAS operačního systému QTS 5.0.1 beta

Redakce PCT

Redakce PCT

23. 5. 2022 10:08

Novinka nabídne spolehlivou výměnou disků RAID, protokol WSP a bezplatnou podporou exFAT pro NAS s architekturou ARM.

Reklama

QNAP představila operační systém QTS 5.0.1 beta pro NAS, který dále zvyšuje zabezpečení, pohodlí a výkon – včetně bezpečné výměny disků RAID pro zvýšení spolehlivosti systému, podpory protokolu WSP (Windows Search Protocol) pro sdílené složky NAS a vylepšeného výkonu podepisování a šifrování SMB. Po zavedení bezplatné podpory souborového systému exFAT pro zařízení NAS s architekturou x86 v dřívější verzi QTS přidává nyní QTS 5.0.1 bezplatnou podporu exFAT pro zařízení NAS s architekturou ARM, která uživatelům poskytuje rychlejší přenos velkých souborů a plynulejší editaci médií.

Klíčové nové funkce v systému QTS 5.0.1:

  • Výměna disků RAID náhradními disky před potenciálním selháním:
    Pokud jsou zaznamenány chyby disku prostřednictvím hodnot S.M.A.R.T., předpovědí DA Drive Analyzer nebo zpomalení systému, narušený disk lze ve skupině RAID kdykoli nahradit náhradním diskem. Tím se výrazně zvyšuje spolehlivost systému a odpadá nutnost obnovy pole RAID.
  • Bezplatná podpora exFAT pro zařízení NAS s architekturou ARM:
    exFAT je souborový systém, který podporuje soubory až do velikosti 16 EB a je optimalizován pro flashová úložiště (například karty SD a zařízení USB) – pomáhá urychlit přenos a sdílení velkých multimediálních souborů.
  • Zvýšené přenosové rychlosti pro podepisování a šifrování SMB:
    QTS 5.0.1 podporuje hardwarovou akceleraci AES-NI, která zvyšuje účinnost podepisování dat a šifrování/dešifrování přes SMB 3.0 (Server Message Block), takže rychlost přenosu je 5x vyšší než bez hardwarové akcelerace AES-NI. Pomáhá zvýšit výkon systému a zároveň zabezpečit citlivá firemní data.
  • Podpora protokolu WSP (Windows Search Protocol) pro připojené sdílené složky:
    QTS 5.0.1 nyní podporuje protokol Microsoft WSP, který je založen na protokolu SMB (Server Message Block). Pomocí WSP mohou uživatelé prohledávat sdílené složky NAS prostřednictvím systému Windows, když je k NAS připojena jednotka SMB.

Zjistěte více o systému QTS 5.0.1 na adrese https://www.qnap.com/go/qts/5.0.1
QTS 5.0.1 je k dispozici v Centru stahování.
Poznámka: Funkce se mohou měnit a nemusejí být k dispozici pro všechny produkty společnosti QNAP.

 

O společnosti QNAP

Společnost QNAP (Quality Network Appliance Provider) se věnuje poskytování komplexních řešení od vývoje softwaru, navrhování hardwaru až po vlastní výrobu. Se zaměřením na inovace v oblasti úložišť, sítí a řešení pro chytrá videa nyní společnost QNAP představuje revoluční řešení Cloud NAS, které se přidává k našemu špičkovému softwaru založenému na předplatném a diverzifikovanému ekosystému kanálů služeb. Společnost QNAP považuje NAS za více než pouhé úložiště a vytvořila cloudovou síťovou infrastrukturu, která uživatelům umožňuje pomocí jejich vlastních řešení QNAP hostovat a rozvíjet analýzy na bázi umělé inteligence, edge computing a integraci dat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama