qualcomm-predstavil-novou-generaci-cipsetu-snapdragon-wear-3100-urcenych-pro-chytre-hodinky
Novinka Qualcomm představil novou generaci čipsetů Snapdragon Wear 3100 určených pro chytré hodinky

Qualcomm představil novou generaci čipsetů Snapdragon Wear 3100 určených pro chytré hodinky

Martina Lipertová

Martina Lipertová

11. 9. 2018 12:00

Společnost Qualcomm přestavila nový čipset Snapdragon Wear 3100 určený pro wearebles. Tento čipset přichází jako náhrada za Snapdragon Wear 2100, který je již hodně zastaralý.

Reklama

Skvělou zprávou je, že Snapdragon Wear 3100 přichází s několika zajímavými novinkami, které se budou podílet mimo jiné i na výrazném zlepšení životnosti baterie. Hodinky s tímto čipsetem by v průměru měly vydržet o 4 až 12 hodin aktivního používání déle, než hodinky vybavené jeho předchůdcem. Přesná délka provozní doby samozřejmě závisí na mnoha faktorech, jako je typ zobrazení, kapacita baterie nebo konfigurace zařízení.

Qualcomm představil novou generaci čipsetů Snapdragon Wear 3100 určených pro chytré hodinky
i Zdroj: PCTuning.cz

Ale aby nezůstalo pouze u suchých odhadů, Qualcomm přece jen uvedla nějaká přesnější čísla. Hodinky se 450 mAh baterií a s čipsetem Snapdragon Wear 3100 vydrží při spuštěném GPS a monitorování tepu až 15 hodin a to díky podpoře personalizovaného sportovního zážitku (Personalized Sports Experiences). Na druhou stranu, tradiční režim sledování ve Wear OS (Traditional Watch Mode), kdy hodinky budete používat spíše jako módní doplněk, přinese až týden výdrže.

Díky vylepšenému režimu okolního prostředí (Enhanced Ambient Mode) pak operační systém Wear OS, za pomoci Snapdragon Wear 3100, poskytuje jednodušší obsluhu druhou rukou, až 16 barev a vylepšený jas.

Snapdragon Wear 3100 má koprocesor Qualcomm QCC1110, který je optimalizovaný pro provoz s extrémně nízkým výkonem a „působí jako výkonný společník hlavního procesoru, který definuje zvukové, zobrazovací a senzorické zážitky pro chytré hodinky nové generace“. Kromě toho integruje „hluboký vzdělávací engine“, který poslouží například k detekci slov.

Qualcomm představil novou generaci čipsetů Snapdragon Wear 3100 určených pro chytré hodinky
i Zdroj: PCTuning.cz

Zatím to zní velmi dobře, jenže 1,2 GHz čtyřjádrový procesor v zařízení Wear 3100 používá, stejně jako Wear 2100, starodávná ARM Cortex-A7 jádra. Vzhledem k internímu modelovému označení 3100 to vypadá, že je založený na Snapdragon 210 SoC pro telefony.

Wear 3100 může být s nebo bez datového připojení LTE. Pokud si zakoupíte chytré hodinky s podporou 4G, podporované rychlosti jsou až 1 GB/s pro stahování a až 150 MB/s pro odesílání. Čip se již prodává. Mezi první zákazníky patří známé společnosti jako je Louis Vuitton a Montblanc.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama