qualcomm-prijde-na-mobilni-malware-drive-nezli-stihne-zpusobit-skody
Novinka Qualcomm přijde na mobilní malware dříve, nežli stihne způsobit škody

Qualcomm přijde na mobilní malware dříve, nežli stihne způsobit škody

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

1. 9. 2015 12:45 3

Malware každoročně způsobí škody v řádech stovek tisíc korun, nehledě na odcizení soukromých informací, které může mít téměř až katastrofální následky. Společnost Qualcomm proto představila novou technologii pomáhající k odhalení nebezpečného softwaru v mobilu.

Reklama

Technologie by malware měla vyhledávat na hardwarové úrovni, tedy prostřednictvím čipu. Čip bude sledovat podezřelou aktivitu a chování aplikací v reálném čase, načež dokáže označit ty, které jsou pro mobil rizikové.

Technologická novinka tedy bude pracovat zcela odlišně, než všechny dosavadní antivirové aplikace. Namísto porovnávání dat s databází známých hrozeb bude Qualcomm monitorovat to, co aplikace dělají s vaším mobilem či tabletem a to bez potřeby neustálého aktualizování databází skrze internet, nebo vybíjení baterie.

Tato technologie by se měla objevit již v procesoru Snapdragon 820. Společnost se přitom nespoléhá jen na vlastní schopnosti, ale oslovila i vývojáře bezpečnostního softwaru včetně AVG či Avastu. Tato spolupráce by měli přinést lepší komunikaci procesoru s vybranými bezpečnostními aplikacemi a tím možnosti nové technologie ještě zvýšit. 

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama