radeon-x1900-crossfire-aneb-pod-krizovou-palbou-podruhe
Hardware Článek Radeon X1900 CrossFire aneb pod křížovou palbou podruhé...

Radeon X1900 CrossFire aneb pod křížovou palbou podruhé...

Z. Obermaier

Z. Obermaier

16. 5. 2006 01:00 75

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Multiprocesing... 3. CrossFire 1.0 / 2.0+, versus konkurence 4. Testovací sestava
5. CrossFire v akci 6. Začínáme, aneb zacpěte si uši ... 7. Testy 8. Zkušenosti a závěr

V pátek jste si mohli na našich stránkách přečíst recenzi základní desky DFI s podporou zapojení grafických karet v režimu CrossFire. Jelikož jsme vám v článku slíbili, že test právě této technologie přineseme v nejbližších dnech, slib plníme a článek nyní máte možnost shlédnout. Nejprve zopakujeme teorii zpracování výsledného obrazu, poté se podíváme na vylepšení technologií CrossFire 2.0 oproti původní verzi a nakonec si představíme potřebný hardware.

Reklama
Radeon X1900 CrossFire aneb pod křížovou palbou podruhé...
i Zdroj: PCTuning.cz

V pátek jste si mohli na našich stránkách přečíst recenzi základní desky DFI s podporou zapojení grafických karet v režimu CrossFire. Jelikož v článku jsme vám slíbili že test právě tohoto zapojení přineseme v nejbližších dnech, slib plníme a článek nyní máte možnost číst.  Nejprve zopakujeme teorii zpracování výsledného obrazu, poté se podíváme na vylepšení technologií CrossFire 2.0 oproti původní verzi, a nakonec si představíme potřebný hardware, testovací sestavu. Článek poté uzavřou testy.

CrossFire 2.0+

Zhruba před půl rokem jsme vám přinesli první recenzi a technologické preview grafického systému ATi Radeon X850 CrossFire. I přesto, že je ATi v oblasti grafického multiprocesingu nejstarším "žijícím" veteránem, nebylo tehdejší řešení zdaleka ideální. Nedostatky v podobě omezené obnovovací frekvence (refresh-rate) při vyšších rozlišeních a odklad vydání CrossFire karet o několik měsíců způsobily nevalný úspěch tohoto řešení. Po vydání nové generace Radeonů X1 (R5xx) ale ATi dokázala, že to s CrossFire myslí opravdu vážně. I od té doby se leccos změnilo, a tak přišel čas, abychom se na duo z Kanady znovu podívali.

Jak CrossFire vzniklo, jaká řešení mu předcházela a jaké režimy multiprocesingu používá, už jsme probírali ve zmíněném článku. Pokud by vás tyto podrobnosti zajímaly, čtěte zde. 

V dnešním článku se zkusím zaměřit hlavně na informace, které v předchozím nebyly zmíněné a dále na změny, které od té doby nastaly. 

Radeon X1900 CrossFire aneb pod křížovou palbou podruhé...
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama