radeon-x1900-crossfire-aneb-pod-krizovou-palbou-podruhe
Hardware Článek Radeon X1900 CrossFire aneb pod křížovou palbou podruhé...

Radeon X1900 CrossFire aneb pod křížovou palbou podruhé... | Kapitola 8

Z. Obermaier

Z. Obermaier

16. 5. 2006 01:00 75

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Multiprocesing... 3. CrossFire 1.0 / 2.0+, versus konkurence 4. Testovací sestava
5. CrossFire v akci 6. Začínáme, aneb zacpěte si uši ... 7. Testy 8. Zkušenosti a závěr

V pátek jste si mohli na našich stránkách přečíst recenzi základní desky DFI s podporou zapojení grafických karet v režimu CrossFire. Jelikož jsme vám v článku slíbili, že test právě této technologie přineseme v nejbližších dnech, slib plníme a článek nyní máte možnost shlédnout. Nejprve zopakujeme teorii zpracování výsledného obrazu, poté se podíváme na vylepšení technologií CrossFire 2.0 oproti původní verzi a nakonec si představíme potřebný hardware.

Reklama
Radeon X1900 CrossFire aneb pod křížovou palbou podruhé...
i Zdroj: PCTuning.cz

CrossFire druhé generace je již prosto chyb které mělo toto rozhraní ve své první edici, během sestavování počítače ani během jeho funkce jsem nezaznamenal absolutně žádné potíže. Všechny testované hry a programy běžely naprosto skvěle, kromě hry Oblivion a blikajících textur v ní. Nezaznamenal jsem ani často zmiňované třepaní a nebo chvění obrazu. Kromě hluku který karty vydávají při startu systému jsem byl velice spokojen i s jejich hlučností v normálním 3D režimu, kde jsou skutečně obě stejně hlasité jako jedna samotná což je nutno vyzdvihnout. Výkon ve většině her je skvělý, nárůst výkonu jsem zaznamenal téměř ve všech hrách a aplikacích, včetně nových her Condemned - Criminal Origins a nebo právě vydaných SiNs - Emergence. Je pravdou že jsou hry které z CrossFire režimu neprofitují tak radikálně ale zlepšení je ve všech. Pokud se i ATi bude více snažit a vyladí lépe v ovladačích podporu některých nových her bude toto řešení skutečně bez chyb, po stránce použitelnosti ve hrách.

Výhody : Skvělý až brutální výkon ve většině her, možnost použít AA 14x

Nevýhody : Vysoká cena, obrovská spotřeba, značný hluk při startu systému, velice špatná podpora některých nových her v ovladačích ATi.

Za poskytnutí "master" karty Asus děkujeme společnosti Jan Novák, která v rámci "Týdne se společností ATi" nabízí tyto produkty nyní za akční ceny.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama