Razer ukázal unikátní modulární počítač vestavěný do stolu a nové notebooky Blade
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Razer ukázal unikátní modulární počítač vestavěný do stolu a nové notebooky Blade

Razer ukázal unikátní modulární počítač vestavěný do stolu a nové notebooky Blade

David Jiránek

David Jiránek

7. 1. 2022 15:50

Společnost Razer se pochlubila stylovým modulárním počítačem, který je zabudován ve velmi tenkém stolu. Aktualizace se dočkaly notebooky Razer Blade, které dostanou aktuální čipy od Nvidie, Intelu a AMD.

Reklama

Project Sophia

CES je místem, kde se kromě nových produktů představují i méně a více šílené prototypy. Jedním z takových je modulární stůl se zabudovaným počítačem od Razeru s kódovým označením Project Sophia.

Koncept počítače uvnitř stolu není ničím novým. Kutilové si takové stroje zkřížené s nábytkem vyrábějí již dlouho a na trhu najdeme i prakticky hotové produkty. Project Sophia se liší zejména modulárností.

Samotný stůl umožňuje osazení až třinácti oddělených modelů, které zapadnou na své místo jednoduše pomocí magnetů. Váš vysněný setup si tak můžete upravit dle libosti. Přibližně polovina modulů nabízených od Razeru poskytuje přehled ohledně systému. V nabídce najdeme ovládání audia, modul se systémovými zkratkami, přehled výkonu nebo sítě.

Další moduly nabízejí osazení dedikované grafiky skrze Thunderbolt připojení, stůl můžete osadit i bezdrátovou nabíječkou nebo velkou rozdvojkou s Thunderbolt 4 porty. Razer nabídne dokonce modul pro ohřívání nápoje.

Samotný počítač se podle obrázků nachází přímo před uživatelem v malé průhledné části. Základní deska je nejspíše odvozená od notebookových a najdeme na ní nejnovější procesory od Intelu a grafiku od Nvidie.

Samotná OLED obrazovka je k dispozici ve velikostech 65 a 77 palců. Připojit k ní lze snadno přídavné reproduktory, webkamera nebo třeba osvětlení. 

Celý stůl samozřejmě nabízí RGB podsvícení a je vyveden v tmavých odstínech, které doplňují pro Razer typické zelené linie.

Cenu ani dostupnost zatím neznáme. Pokud se stůl dostane do sériové výroby, nejspíše půjde o pořádně drahý kousek. Razer zároveň neoznámil, zda bude podporovat moduly od jiných výrobců.

Notebooky Razer Blade

Došlo i na aktualizaci herních notebooků Razer Blade. Modely Blade 14, Blade 15 a Blade 17 obdrží grafické karty až Nvidia RTX 3080 Ti, DDR5 paměti a procesory Intel a AMD nové generace. Předinstalovaným operačním systémem se stane Windows 11.

Razer Blade 15 a 17

Dvojice větších modelů bude k dispozici až s procesorem Intel Core i9-12900H nabízející 14 jader a frekvenci až 5 Ghz. Mezi další novinky patří osazení větší klávesnice.

Blade 15 bude mít v nejlevnější konfiguraci procesor Core i7-12800H s grafikou RTX 3060, QHD 240Hz panelem a 16 GB RAM. Cena začíná na 2 499 dolarech. Nejlepší varianta zahrnuje Intel Core i9-12900H, RTX 3080 Ti, 32 GB RAM a 4K 144 Hz panel K dispozici bude i varianta a 360 Hz Full HD displejem.

Obdobně na tom bude větší Blade 17 Jeho cenovka s Core i7 12800H, RTX 3060 a QHD 165Hz displejem začíná na 2 699 dolarech. Za maximální specifikaci zaplatíte 4 299 dolarů.

Razer Blade 14

Nejmenší Blade dostal do základu procesor Ryzen 9 6900HX s 8 jádry a maximální frekvencí 4,9 Ghz. Doplní ho grafiky RTX 3060 až RTX 3080 Ti, 16 GB DDR5 Ram na 4800 Mhz a dvě varianty displeje. Základní Full HD panel má 144 Hz, lepší QHD pak 165 Hz. Cena startuje na 1 999 dolarech a stoupá až k 3 499 dolarů.

Razer ukázal unikátní modulární počítač vestavěný do stolu a nové notebooky Blade
i Zdroj: PCTuning.cz
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama