Razer zdraží své herní notebooky
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Razer zdraží své herní notebooky

Razer zdraží své herní notebooky

David Jiránek

David Jiránek

1. 12. 2021 14:15 2

CEO společnosti Razer potvrdil, že se příští rok dočkáme zdražení notebooků od této společnosti. Důvodem má být zvýšená cena nové generace komponent.

Reklama

Na začátku příštího roku nás čeká představení hned celé řady notebooků s novými komponenty od Intelu, AMD i Nvidie. Procesory Alder Lake-P a Ryzen 6000 Rembrandt přinesou tradiční nárůst výkonu, v případě Intelu také zajímavý koncept úsporných a výkonných jader, což by mělo mít vliv například na výdrž notebooků. Zároveň můžeme očekávat nové Radeony RX 6000M a špičkovou grafiku RTX 3080 Ti určenou pro notebooky. Kombinace nových komponent bude ovšem vykoupena vyšší cenou.

Spekulace ohledně zvyšování cen potvrdil CEO Razeru, Min-Liang Tan. Podle něj přichází výrazný nárůst cen komponent, tudíž dojde na zdražování samotných produktů, včetně populárních notebooků ze série Blade.

Vyšší cena komponent se přitom netýká pouze grafik a procesorů, ale i nových displejů a DDR5 pamětí.

Notebooky od Razeru přitom patří mezi dražší a nenabízejí moc dobrý poměr ceny a výkonu oproti konkurenci. Například nejlevnější Razer Blade s RTX 3060 a Core i7-10750H seženete na CZC za 46 tisíc ve slevě. Nejdražší kus vás přijde na více jak 100 tisíc. Konkurenční stroje stojí i o 10 tisíc méně s podobnými specifikacemi.

Zda se k podobnému zdražování přikloní i další výrobci není jasné. Lze to ovšem očekávat i vzhledem k trvajícímu nedostatku čipů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama