reklamy-pomohly-alphabetu-ke-zvyseni-trzeb-i-zisku
Novinka Reklamy pomohly Alphabetu ke zvýšení tržeb i zisku

Reklamy pomohly Alphabetu ke zvýšení tržeb i zisku

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 10. 2016 12:00

Americká společnost Alphabet vykázala za třetí čtvrtletí zisk na akcii ve výši 9,06 dolaru, čímž překonala odhady analytiků z agentury Thomson. Ti počítali se ziskem na akcii ve výši 8,63 dolaru. Firmě opět pomohl hlavně prodej reklamy v mobilních přístrojích a na videoportálu Youtube.

Reklama

Konsolidované příjmy Aphabetu vzrostly meziročně o 20 procent na 22,45 miliardy dolarů. Z toho příjmy z reklamy se zvýšily o 18,1 procenta na 19,82 miliardy dolarů. Na celkových příjmech se tak podílely 89,1 procenty.  Podnik ve výsledkové zprávě také uvedl, že zahájí odkup vlastních akcií v objemu sedmi miliard dolarů (173,6 miliardy korun).

Společnost Alphabet, která je majitelem Googlu, je klíčovým hráčem na rychle rostoucím trhu reklamy v mobilních zařízeních. Alphabet je zároveň druhou největší firmou podle tržní hodnoty.

Google dokončil svou reorganizaci do nového holdingu Alphabet loni v říjnu. V rámci reorganizace se do samostatných firem oddělily některé projekty jako samořízená auta a aktivity v oblasti prodloužení lidského života. Alphabet se stal mateřskou firmou všech těchto menších společností.

Zdroj: FT

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama