Risen 3: Titan Lords - v jádru dobré RPG, až na tu grafiku
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Risen 3: Titan Lords - v jádru dobré RPG, až na tu grafiku

Risen 3: Titan Lords - v jádru dobré RPG, až na tu grafiku | Kapitola 3

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

18. 8. 2014 03:00 19

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Příběh 3. Questy 4. Rozhovory, schopnosti a dovednosti
5. Levelování, předměty ve hře 6. Soubojový systém, pomocníci 7. Další vychytávky, puzzly, interface hry 8. Grafika, technické zpracování hry, celkové hodnocení

Risen 3: Titan Lords od Piranha Bytes, které proslavila série Gothic, je RPG plné paradoxů. Na jedné straně nabízí zajímavý herní svět a poctivé herní principy, které ocení hlavně tvrdé jádro příznivců tohoto žánru, na druhé straně hru sráží podprůměrné technické zpracování, zejména zastaralá grafika a pokulhávající animace.

Reklama

Na většinu malých příběhů ve hře jsou samozřejmě navázány postranní questy. V tomto směru se mi opět nejvíce líbily takové ty přízemní úkoly jako například sbírání halucinogenních houbiček zběhlým vojákům, kteří si s nimi chtějí „vyčistit“ hlavu. Nebo shánění trpasličích gnomů, kteří mají slabost na peníze, po dolech s drahými kameny a podobně .

Společenstvo gnomů ve hře je celkově dobře zpracováno. Pidi příšerky s velkými nozdrami dostali ve hře od předchozího dílu větší prostor, což jsem uvítala s nadšením. Pokud je něčím nenaštvete a oni se do vás nepustí, umí být opravdu rozkošní. Když se nechtějí bavit, říkají „nini“, když se naopak bavit chtějí, oslovují vás „houmí“ a v repertoáru mají ještě několik originálních výrazů, díky nimž je tahle partička věrohodná.

Risen 3: Titan Lords - v jádru dobré RPG, až na tu grafiku
i Zdroj: PCTuning.cz

Věrohodné jsou však ve hře samozřejmě i všechna další společenství, například strážci, kteří se starají o bezpečí kouzelníků. Některá společenství pak jsou zároveň i frakcemi, do nichž můžete vstoupit a tím si zajistit trošku jiné zakončení příběhu, ale i cestu, kterou se budete ke konci hry ubírat. Vstupem do frakce si totiž zpřístupníte některé pokročilé vybavení a dovednosti, jež jsou vlastní jen té které frakci.

Výběr frakce je neměnný, jakmile se k jedné z nich přidáte, už neexistuje cesta zpět. Leda že byste začali hrát znovu. Nemusíte se však bát, že byste se dostali někam, kam vlastně ani nechcete. Pokud budete při rozhovorech pozorní, zjistíte, že hra se vás na vaše rozhodnutí zeptá hned několikrát za sebou.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama