Rozmach OLED monitorů? Samsung zřejmě bude dodávat panely Applu
i Zdroj: Samsung
Novinka Rozmach OLED monitorů? Samsung zřejmě bude dodávat panely Applu

Rozmach OLED monitorů? Samsung zřejmě bude dodávat panely Applu

David Jiránek

David Jiránek

10. 11. 2022 19:30 2

Mezi společnostmi LG a Samsung zřejmě vznikne rivalita na poli 27palcových OLED monitorů. Oba výrobci totiž plánují dodávat tyto panely. Samsung se podle spekulací aktuálně snaží získat si jednoho z největších zákazníků, samotný Apple.

Reklama

Spekulace ohledně startu výroby 27palcových panelů od LG se datují do začátku října. Výrobce má ostatně řadu zkušeností s OLED televizemi. Samsung naopak může čerpat ze zkušeností u mobilních telefonů. Společnost zároveň již nyní dodává panel pro Alienware a jejich monitor AW3423WD. V tomto případě jde ale o ultrawide.

Samsung podle magazínu The Elec měl vyrábět klasické OLED panely, ale nakonec se rozhodl pro QD-OLED, jakožto výnosnější alternativu. Vlastní monitor ovšem stále nepřišel. Firma se naopak pokouší domluvit s Applem na výrobě monitorů pod značkou nakousnutého jablka. Nové panely mají být zhotoveny pomocí 8. generace výrobního procesu v nové továrně.

Rozmach OLED monitorů? Samsung zřejmě bude dodávat panely Applu
i Zdroj: depositphotos.com

Apple podle flatpanelshd plánuje v roce 2024 přejít na iPady s OLED displejem a podobná změna má čekat o rok později také Mac portfolio.

Úhlopříčka 27 palců pak bude pro QD-OLED minimum. Menší velikosti využijí RGB OLED panely, které najdeme v noteboocích a dalších zařízeních.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama