samoridici-auto-od-googlu-parkuje-kde-chce-i-na-miste-pro-laureaty-nobelovy-ceny
Novinka Samořídící auto od Googlu parkuje, kde chce – i na místě pro laureáty Nobelovy ceny

Samořídící auto od Googlu parkuje, kde chce – i na místě pro laureáty Nobelovy ceny

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

24. 3. 2013 12:00 9

Víkend je časem odpočinku a tak se dnes podíváme, co se povedlo autu bez řidiče od Googlu. Auto zaparkovalo na vyhrazeném místě, kam minimálně zatím, nepatří. Třeba ale někdy Nobelovku dostane.

Reklama

Google stále testuje a zlepšuje své auto bez řidiče, ale jak se zdá, bude mít nový problém. Tím jsou parkovací místa. Prozatím samořídící auto pravděpodobně nemá žádnou kameru, která by si hlídala cedule s textem, a proto se může stát, že zaparkuje tam, kde nemá. Výsledkem může být celkem kuriózní situace, kdy jednoduše auto zaparkovalo na místě vyhrazeném pro laureáty Nobelovy ceny.

Samořídící auto od Googlu parkuje, kde chce – i na místě pro laureáty Nobelovy ceny
i Zdroj: PCTuning.cz

Stalo se tak na kalifornské univerzitě v Berkeley ovšem může se tak stát kdekoliv. Auto tak bude muset mít i možnost číst cedule, na kterých může být vyhrazení parkovacího místa pro určité vozidlo apod. Vzhledem k tomu, že Google má software na rozpoznání textu, tak by tento problém neměl být ničím závažným. Samozřejmě fotografie může být i narafičená, ale i tak bude muset mít auto schopnost číst značky. Běžné symboly již rozpoznat umí, teď ještě i textové značky.

Zdroj: Twitter

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama