samsung-galaxy-fold-se-zacne-prodavat-jiz-zitra-6-zari
Novinka Samsung Galaxy Fold se začne prodávat již zítra 6. září

Samsung Galaxy Fold se začne prodávat již zítra 6. září

Mirek Kočí

Mirek Kočí

5. 9. 2019 13:00

Po několika odkladech jihokorejský Samsung oficiálně oznámil, kdy jeho první skládací telefon s názvem Galaxy Fold půjde do prodeje. Stane se tak hned zítra, tedy 6. září, ovšem pouze na domácím jihokorejském trhu. Později budou následovat další země včetně Francie, Německa, Singapuru a Velké Británie, kde se smartphone objeví 18. září. Galaxy Fold bude zákazníkům k dispozici v barevných odstínech Cosmos Black a Space Silver.

Reklama

Galaxy Fold je zástupcem zcela nové kategorie mobilních zařízení. Smartphone má dva displeje – na vnější a vnitřní straně. Ten vnitřní není jenom ohebný, lze jej úplně přehnout. V plně rozevřeném stavu se Fold přemění na tablet s úhlopříčkou 7,3 palce, zatímco při zavření má uživatel k dispozici běžný telefon s displejem o velikosti 4,58 palce.

Telefon je osazen výkonnou čipovou sadou Snapdragon 855 a 12 GB operační paměti, nabízí tedy snový výkon. Pro data je připraveno úložiště kapacity 512 GB. Důraz byl kladen také na kvalitu fotoaparátů. Díky šesti objektivům – třem vzadu, dvěma na vnitřní straně a jednomu na vnější, lze s Foldem fotit za všech okolností. Baterie přístroje má kapacitu 4 380 mAh.

Samsung Galaxy Fold se začne prodávat již zítra 6. září
i Zdroj: PCTuning.cz

Finální cena smartphonu Galaxy Fold zůstává stejná, a sice 2 000 euro, tedy bezmála 52 tisíc korun bez daně. Varianta s podporou 5G sítí je ještě o 100 eur dražší, bez daně přijde na necelých 54 tisíc korun. Zatím bohužel neznáme dostupnost telefonu na našem trhu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama