samsung-se-208bw-bezdratova-dvd-vypalovacka-a-wifi-pristupovy-bod-v-jednom
Novinka Samsung SE-208BW: Bezdrátová DVD vypalovačka a WiFi přístupový bod v jednom

Samsung SE-208BW: Bezdrátová DVD vypalovačka a WiFi přístupový bod v jednom

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

7. 9. 2011 06:00

Mechanikou můžete vypalovat CD, DVD nebo z ní udělat přístupový bod nebo opakovač pro bezdrátovou síť. Podporuje také přehrávání filmů a hudby z disků na televizi pomocí DLNA.

Reklama

Na trhu je nespočet externích DVD vypalovaček a tento trend pokračuje i s Blu-Ray mechanikami. Vše jsou to ale pořád stejné drátové produkty, které mají většinou USB 2.0 případně i USB 3.0. V tomto směru by mohla zaujmout mechanika od Samsungu. Ač je to pouze DVD mechanika, data se do ní z počítače dostanou bezdrátově, přes WiFi. Můžete ji tak mít na jedním místě a vypalovat odkudkoliv a kdykoliv (v případě, že zde vždy necháte připravené prázdné DVD na vypálení).

Samsung SE-208BW: Bezdrátová DVD vypalovačka a WiFi přístupový bod v jednom
i Zdroj: PCTuning.cz

Externí mechanika ale je vybavena i Ethernet portem a USB, takže ji můžete připojit i drátově a vytvořit z ní například přístupový bod pro WiFi zařízení a nebo opakovač. Mechanika také podporuje DLNA, díky čemuž můžete přehrávat DVD z této mechaniky na televizi, pokud má WiFi a tuto certifikaci. SE-208BW čte CD rychlostí až 24× a DVD 8×. Podporuje také dvouvrstvé disky, přepisovatelné a DVD-RAM. Cena zatím není známá a na trhu se objeví začátkem roku.

Zdroj: VR-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama