samsung-tablety-s-amoled-displejem-muzeme-ocekavat-jiz-v-roce-2014
Novinka Samsung tablety s AMOLED displejem můžeme očekávat již v roce 2014

Samsung tablety s AMOLED displejem můžeme očekávat již v roce 2014

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

7. 11. 2013 14:00 5

Samsung má pro následující rok velké plány, v první řadě se chce více zaměřit na segment trhu s tablety a lehce zvolnit ve vývoji smartphonů, jimiž je trh stále více přesycen. 

Reklama

Na konferenci Samsung "Analyst Day", která se konala v Koreji, představil Samsung právě plány, které má se svými budoucími tablety pro rok 2014. Podle těchto informací se chystá Samsung zaměřit hlavně na určitý typ tabletů, konkrétně na zařízení s AMOLED typem displeje.

Proč se chce Samsung zaměřit právě na tablety s tímto typem displeje? Odpověď je snadná, tyto displeje mají značné výhody a to především s pohledu spotřeby elektrické energie a tudíž i výdrže baterie. AMOLED displeje totiž nevyžadují k chodu, resp. nevyužívají černé světlo (UV-A), navíc je schopná tato technologie zcela "vypnout" nepoužívané pixely, čímž je solidně snížena spotřeba. Tento typ displeje se navíc vyznačuje výraznější černou. 

Samsung tablety s AMOLED displejem můžeme očekávat již v roce 2014
i Zdroj: PCTuning.cz

Korejský gigant chystá na příští rok tablety s těmito displeji zasadit značnou ránu konkurenci Apple. Již nyní se očekává, že představí 12,2 palcový tablet již začátkem příštího roku. Na něj by potom měl navázat také 13,3 palcový přírůstek. Spekuluje se také o tabletu s použitím dual-boot, tedy možností přepínání z OS Android do Windows RT. 

Co ve skutečnosti korejský výrobce příští rok předvede, se teprve uvidí. 

Zdroj: Softpedia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama