Samsung ve třetím čtvrtletí očekává pohádkový zisk
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Samsung ve třetím čtvrtletí očekává pohádkový zisk

Samsung ve třetím čtvrtletí očekává pohádkový zisk

Mirek Kočí

Mirek Kočí

10. 10. 2021 17:50

Samsung za třetí čtvrtletí předpovídá nárůst provozního zisku téměř o 30 procent. Firma podle všeho těží z rostoucí ceny polovodičů a poptávce po nových skládacích smartphonech.

Reklama

Největší světový výrobce telefonů očekává za tři měsíce do konce září provozní zisk přibližně 15,8 bilionu wonů (11,48 miliardy eur), což představuje meziroční nárůst o 27,9 % z loňských 12,57 bilionu KRW.

Samsung Electronics odhaduje také, že tržby za období červenec až září stoupnou o 9 % na 73 bilionů KRW ze 63,67 bilionu KRW před rokem, což bude nový rekord. 

Proč je firma úspěšná? Práce z domu během omezení pohybu zvýšila poptávku po výpočetní technice a zařízeních, které využívají čipy Samsungu, jakož i po domácích spotřebičích, jako jsou televizory či pračky. 

Samsung ve třetím čtvrtletí očekává pohádkový zisk
i Zdroj: PCTuning.cz

Pandemie však přinesla i problémy s dodávkami komponent a pohyby na trzích.V případě Samsungu oslabení wonu vůči americkému dolaru nakonec zvýšilo ziskové marže koncernu, zejména u chytrých mobilů. 

Vyhlídky do budoucna však nejsou příliš příznivé. Vzhledem k tomu, že se v jihovýchodní Asii opět šíří koronavirus a problému s nedostatkem elektřiny v Číně, může dojít k utlumení kterékoliv z výrobních linek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama