samsung-vyvinul-prvni-nerozbitny-a-ohybatelny-oled-displej
Novinka Samsung vyvinul první nerozbitný a ohybatelný OLED displej

Samsung vyvinul první nerozbitný a ohybatelný OLED displej

Martina Lipertová

Martina Lipertová

26. 7. 2018 13:00 5

Společnost Samsung ve středu uvedla, že se jí podařilo vyvinout první skutečně flexibilní displej. Ohybatelný mobil od Samsungu by tak mohl být za rohem.

Reklama

OLED displej je nerozbitný a zároveň dostatečně ohybatelný, což naznačuje také přiložený obrázek. Displej je zkonstruován z nerozbitného podkladu, který překrývá samotné plastové okno displeje.

Samsung vyvinul první nerozbitný a ohybatelný OLED displej
i Zdroj: PCTuning.cz

Mluvčí společnosti Samsung uvedl, že plastové okno je pro přenosné elektronické přístroje vhodné nejen díky svým nerozbitným vlastnostem, ale také díky velmi nízké hmotnosti, průchodnosti a tvrdosti, které se podobají sklu.

Displej prošel přísným testem odolnosti, během kterého spadl hned 26× z výšky přibližně 1 metru aniž by se jakkoliv poškodil. Panel již byl certifikován, takže nic nebrání tomu, aby si našel cestu do prvních mobilních zařízení. Vedle mobilů ho však Samsung vidí i v dalších elektronických zařízeních, například v televizích.

K vyvinutí ohybatelného displeje byla společnost Samsung tak trochu donucena vývojem na mobilním trhu. Jeho růst se totiž po dlouhých letech významně zpomalil, především z toho důvodu, že novinky v nově představovaných smartphonech již nebyly na takové úrovni, aby mobilní uživatele přiměly nakoupit nový mobil. Nerozbitný displej situaci dost možná změní.

Zdroj: Cnet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama