seagate-snizi-zaruku-pevnych-disku-na-jeden-rok
Novinka Seagate sníží záruku pevných disků na jeden rok

Seagate sníží záruku pevných disků na jeden rok

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 12. 2011 13:10 31

Změna se dotkne všech samostatně prodávaných interních pevných disků, u vyšší kategorie a serverových disků bude záruka platit pouze tři roky. Změněné podmínky vstoupí v platnost od 31. prosince.

Reklama

Po společnosti Western Digital sníží záruku u svých pevných disků i Seagate. S informací přišel jako první zahraniční server The Register. Výrobce o svém záměru informoval distributory již počátkem měsíce.

Nepřehlédněte:

Western Digital zkrátí záruku u HDD ze tří na dva roky

Podle oznámení se snížení dotkne prakticky všech pevných disků pro stolní počítače a notebooky, tedy i modelů Barracuda, Barracuda Greeen a Momentus, u kterých se záruka sníží na pouhý jeden rok.

U modelových řad Constellation 2, ES.2, Barracuda XT a druhé generace hybridního disku Momentus XT, který kombinuje klasický pevný disk s SSD, dostanete namísto pěti let pouze tři roky záruky.

Seagate se prý ke snížení záruky rozhodl kvůli tomu, že plánuje investovat větší část svých finančních prostředků do vývoje. Překvapivé rozhodnutí údajně nijak nesouvisí s nedávnými záplavami v Thajsku, které trh s pevnými disky částečně paralyzovaly.

Kratší záruční doba se bude týkat pevných disků prodaných od 31. prosince. U produktů společnosti Western Digital vstoupí nové podmínky v platnost od 2. ledna 2012.

Seagate sníží záruku pevných disků na jeden rok
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: The Register

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama