sef-facebooku-promluvil-o-ochrane-soukromi
Novinka Šéf Facebooku promluvil o ochraně soukromí

Šéf Facebooku promluvil o ochraně soukromí

Martin Stančík

Martin Stančík

24. 5. 2010 20:00 9

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg dnes reagoval na stále sílící kritiku, která se týká ochrany soukromí uživatelů této známé sociální sítě.

Reklama

Zuckerberg dnes v listu Washington Post slíbil, že jeho společnost pracuje na vylepšeních ochrany soukromí s tím, že "v následujících týdnech zveřejní možnosti ochrany soukromí včetně snadného vypnutí služeb třetích stran, které bude snadné použít." Zuckerbergova odpověď přichází po vlně kritiky, které se v uplynulých týdnech na Facebook snesla od zájmových skupin, právníků, jednotlivých uživatelů i členů amerického Kongresu. Facebook totiž sdílel uživatelská data s třetími stranami a systém ochrany soukromí této známé sítě je prý "matoucí."

Šéf Facebooku promluvil o ochraně soukromí
i Zdroj: PCTuning.cz

Nové funkce, které podle kritiků "užírají" uživatelům soukromí byly zveřejněny v dubnu na konferenci F8. O prošetření americkou Federální obchodní komisí následně požádala i skupina senátorů. Zuckerberg, který doposud o ochraně soukromí veřejně nepromluvil, neposkytl o nových změnách, které Facebook čekají, žádné podrobnější informace a ani neuvedl konkrétní datum, kdy budou uvedeny do provozu.

Zdroj: PCW

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama