sef-mezinarodniho-olympijskeho-vyboru-rekl-ze-videohry-na-olympiade-nechce-protoze-jsou-nasilne
Novinka Šéf Mezinárodního olympijského výboru řekl, že videohry na Olympiádě nechce, protože jsou násilné

Šéf Mezinárodního olympijského výboru řekl, že videohry na Olympiádě nechce, protože jsou násilné

Martina Lipertová

Martina Lipertová

4. 9. 2018 21:00 15

Mezinárodní olympijský výbor v červenci oznámil, že se více zapojí do rozhovorů a diskuzí, aby později mohl učinit dostatečně kvalifikované rozhodnutí a případně přivést esporty na Olympijské hry. 

Reklama
Šéf Mezinárodního olympijského výboru řekl, že videohry na Olympiádě nechce, protože jsou násilné
i Zdroj: PCTuning.cz

Zastánci esportů na Olympijských hrách tak mohli propadnout přesvědčení, že se všechno ubírá požadovaným směrem, ale tak růžové to zase není. Thomas Bach, prezident Mezinárodního olympijského výboru totiž nyní jasně uvedl, že o videohry na Olympijských hrách nemá zájem, dokud neprojdou významnými změnami. Hlavní problém přitom vidí v násilí:

„Na olympijském programu nemůžeme mít hru, která podporuje násilí nebo diskriminaci“ uvedl. „Takzvané vražedné hry jsou podle nás v přímém rozporu s olympijskými hodnotami, a proto nemohou být přijaty“ ještě dodal.

Bach uznal, že některé násilné sporty jsou na Olympiádě už dávno k vidění - například judo, box nebo i hokej. Ale zároveň uvedl, že tyto sporty dříve reálný způsob boje vyjadřují civilizovaným způsobem, zatímco některé videohry jsou pouze o snaze někoho zabít, což je neakceptovatelné. Jinými slovy řečeno, například závodní hry s auty by u Mezinárodního olympijského výboru asi prošly, ale taková Dota 2 nikoliv.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama