Šest webkamer s HD rozlišením: když vyšší cena nezaručí kvalitu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Šest webkamer s HD rozlišením: když vyšší cena nezaručí kvalitu

Šest webkamer s HD rozlišením: když vyšší cena nezaručí kvalitu | Kapitola 18

Martin Bielak

Martin Bielak

1. 10. 2014 14:00 14

Seznam kapitol

1. A4tech PK-900H Full HD WebCam 2. A4tech PK-900H Full HD WebCam – dodávaný SW 3. Canyon CNR-FWC120FH 4. Canyon CNR-FWC120FH – dodávaný SW 5. Creative Live! Cam Sync HD 6. Creative Live! Cam Sync HD – dodávaný SW 7. Genius VideoCam FaceCam 1020AF 8. Genius VideoCam FaceCam 1020AF – dodávaný SW 9. Logitech HD Webcam C270 10. Logitech HD Webcam C270 – dodávaný SW
11. Trust SpotLight Webcam Pro 12. Testy kvality obrazu: duhový přechod 13. Duhové pruhy 14. Černobílý přechod 15. Kvalita obrazu – „ISO 12233“ 16. Fotografie – Reálné testy 17. Video – reálné testy 18. Tipy pro webkamery: sledujte, sdílejte, nahrávejte 19. Tipy pro webkamery: kamera jako ovladač 20. Závěr a hodnocení

Webkamery bere asi většina lidí jako zvědavé oko, které jim kouká do obličeje třeba při „skajpování“. Ukážeme vám, že se dá použít i na spoustu dalších (a užitečnějších) věcí. V obchodech je přehršel modelů a zdaleka neplatí, že značka nebo vyšší cena znamená lepší kvalitu. Porovnali jsme šestici levných kamer a výsledek vás možná překvapí.

Reklama

Někteří výrobci webkamer umožňují pomocí dodávaného softwaru přidat do obrazu webkamery různé objekty. Webkamera však může mít i všestrannější využití, můžete pomocí ní ovládat například kurzor myši, nebo využít funkci zapnutí záznamu při detekci pohybu. Nebo můžete webkameru využít k detekci pohybu hlavy a to využít při hraní her. Několik takovýchto programů si v této kapitole ukážeme.

Yawcam

Yawcam je populární zdarma dostupný nástroj napsaný v Javě, který vám umožní třeba obraz z webkamery streamovat po síti, v pravidelných intervalech jej ukládat na disk nebo nahrávat přes FTP, umí detekovat pohyb, vytvářet časosběrné snímky, doplnit obraz vodoznakem a hromadu dalších skopičin. S pomocí počítače a levné webkamery tak získáte nejen softwarovou variantu mnohem dražších IP kamer, ale i celkem sofistikovaný nástroj na snímkování různých událostí, na něž stačí namířit webkameru.

Šest webkamer s HD rozlišením: když vyšší cena nezaručí kvalitu
i Zdroj: PCTuning.cz

Cam Wizard

Jedná se o nástroj, který neustále monitoruje dění před webkamerou a když zaznamená pohyb, spustí nahrávání. Oproti jiným programům při detekci pohybu umí nahraný soubor odeslat na e-mail nebo spustit alarm. Díky tomu je vhodný pro hlídání objektů, je však třeba mít neustále spuštěné PC, ke kterému je připojena webkamera.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama