Šest webkamer s HD rozlišením: když vyšší cena nezaručí kvalitu
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Šest webkamer s HD rozlišením: když vyšší cena nezaručí kvalitu

Šest webkamer s HD rozlišením: když vyšší cena nezaručí kvalitu | Kapitola 19

Martin Bielak

Martin Bielak

1. 10. 2014 14:00 14

Seznam kapitol

1. A4tech PK-900H Full HD WebCam 2. A4tech PK-900H Full HD WebCam – dodávaný SW 3. Canyon CNR-FWC120FH 4. Canyon CNR-FWC120FH – dodávaný SW 5. Creative Live! Cam Sync HD 6. Creative Live! Cam Sync HD – dodávaný SW 7. Genius VideoCam FaceCam 1020AF 8. Genius VideoCam FaceCam 1020AF – dodávaný SW 9. Logitech HD Webcam C270 10. Logitech HD Webcam C270 – dodávaný SW
11. Trust SpotLight Webcam Pro 12. Testy kvality obrazu: duhový přechod 13. Duhové pruhy 14. Černobílý přechod 15. Kvalita obrazu – „ISO 12233“ 16. Fotografie – Reálné testy 17. Video – reálné testy 18. Tipy pro webkamery: sledujte, sdílejte, nahrávejte 19. Tipy pro webkamery: kamera jako ovladač 20. Závěr a hodnocení

Webkamery bere asi většina lidí jako zvědavé oko, které jim kouká do obličeje třeba při „skajpování“. Ukážeme vám, že se dá použít i na spoustu dalších (a užitečnějších) věcí. V obchodech je přehršel modelů a zdaleka neplatí, že značka nebo vyšší cena znamená lepší kvalitu. Porovnali jsme šestici levných kamer a výsledek vás možná překvapí.

Reklama

Enable Viacam

Pomocí tohoto programu je možné ovládat kurzor myši pomocí pohybů hlavy snímaných webkamerou. Při instalaci proběhne kalibrace a nastavení programu. Program funguje dobře, ale přece jenom ovládání myší je stále pohodlnější.

FaceTrackNoIR

Jedná se o velmi propracovaný software, který jde využitelný v mnoha hrách, pro jeho funkci je však třeba vlastnit podporovaný model webkamery, kterých není mnoho (viz. seznam kompatibilních webkamer). Pokud takovýto model vlastníte, můžete program využít v mnoha oblíbených hrách, namátkou ETS 2, ARMA 3, Battlefield 2 a další (viz. seznam kompatibilních her). Pomocí dat snímaných z webkamery se ve hrách mění natočení kamery. Například v ETS2 se díky tomu můžete rozhlížíte po kabině kamionu. V ARMĚ 3 se zase rozhlížíte po okolní krajině. A tento způsob, jak se snadno rozhlížet po okolí, je velmi populární hlavně v leteckých simulátorech.

Šest webkamer s HD rozlišením: když vyšší cena nezaručí kvalitu
i Zdroj: PCTuning.cz

Na Youtube najdete hromadu návodů, jak jej zprovoznit (třeba následující video radí s tím, jak vše zprovoznit ve War Thunder)

FreeTrack

Jak už název napovídá, jedná se o podobný program jako FaceTrackNoIR. Využívá přesnějšího polohování pomocí světlých bodů – nejlepší je využít snímání IR LED. Vyžaduje to ale úpravy na webkameře musíte si vyrobit i zařízení s IR LED která bude kamera snímat. Na webkameře je potom třeba odstranit infračervený filtr.

Podporované webkamery

Podporované tituly

Šest webkamer s HD rozlišením: když vyšší cena nezaručí kvalitu
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak to funguje v praxi, se můžete podívat na tomto videu:

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama