sharp-je-pripraven-na-nastup-4k-rozliseni
Novinka Sharp je připraven na nástup 4K rozlišení

Sharp je připraven na nástup 4K rozlišení

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

16. 4. 2012 09:00 11

Monitory s ultravysokým rozlišením 4K a další displeje s vysokou hustotou pixelů pro mobilní zařízení. Sharp nyní vyvinul nový materiál, kterým tyto nové panely vyrábí.

Reklama

Intel se již minulý týden nechal slyšet, že by rád viděl konečně vyšší rozlišení displejů a to nejen v utlraboocích a tabletech, ale i v obyčejných monitorech a televizích. Sharp nyní hlásí, že je připravený a má nové panely pro televize a monitory, velké tablety a menší tablety.

Sharp je připraven na nástup 4K rozlišení
i Zdroj: PCTuning.cz


Tabulka rozlišení pro jednotlivé velikosti a jejich vývoj podle Intelu

V tabulce výše je vidět, jaké by si Intel přál rozlišení u jednotlivých zařízení. Vše končí u rozlišení 4K, které by mohlo nastoupit v roce 2015 u monitorů s úhlopříčkou od 20 palců. Největší změny by se měly odehrát u prémiových notebooků, kde se také do roku 2013 dostaneme možná až k rozlišení 3840 × 2160 pixelů.

Sharp je připraven na nástup 4K rozlišení
i Zdroj: PCTuning.cz

Sharp má připravené 3 vzorky displejů, které tyto rozlišení splňují. Prvním je 32” panel s rozlišením 3840 × 2160 pixelů, dalším pak 10” displej s rozlišením 2560 × 1600 pixelů a menší, 7” displej s rozlišením 1280 × 800 pixelů. Sharp prý nové panely vyrábí s novým materiálem, oxidem india galia a zinku (IGZO). Mluví se také o tom, že tyto nové panely z nového materiálu s vysokou hustotou pixelů nahradí displeje od Samsungu v příštím iPadu.

Zdroj: VR-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama