SilverStone představuje herní mini-ITX skříň s podporou ATX zdrojů
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Novinka SilverStone představuje herní mini-ITX skříň s podporou ATX zdrojů

SilverStone představuje herní mini-ITX skříň s podporou ATX zdrojů

David Jiránek

David Jiránek

26. 10. 2021 17:15

Společnost SilverStone představila skříň SUGO 16. Jde o mini-ITX case určenou pro herní počítače. K dostání bude ve dvou barevných provedeních v prosinci.

Reklama

Malé počítačové skříně mají většinou trochu netradiční rozměry za účelem maximálního využití místa. Nejinak tomu je i SUGO 16 od SilverStonu. Skříň má rozměry 200 × 232 × 280 milimetrů a váhu pouhých 2,66 kilogramu. Lze jí osadit mini-ITX a mini-DTX deskou s až dvěma rozšiřujícími PCIe sloty.

Interiér lze osadit tradičními kompaktními komponenty jako je SFX a SFX-L zdroj, dvojicí malých 120mm radiátorů a jedním 3,5", nebo 2,5" diskem. Zajímavostí ale je podpora i velkých ATX zdrojů. 

Při osazení ATX zdroje se uživatel omezí na výšku procesorového chladiče. Konkrétně může využít 8,5 cm prostoru, ideálně spíše vodní blok. Při osazení SFX zdroje se prostor zvětší na 17,2 cm což už působí rozumně pro osazení konvenčního vzduchového chlazení. Příklady rozvržení dobře popisuje obrázek níže.

Zajímavostí také je snadná výměna grafické karty pomocí dvířek na přední straně. Maximální délka grafiky může být až 27,5 cm a výška 14,7 cm. Všechny strany SUGO 16 jsou perforované, což by mělo přispět k dobrému chlazení komponent.

Cena skříně byla stanovena na v přepočtu 90 dolarů a do Evropy by se měla dostat v prosinci tohoto roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama