SilverStone PS15 – pohledná skříň mATX v testu
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek SilverStone PS15 – pohledná skříň mATX v testu

SilverStone PS15 – pohledná skříň mATX v testu

Petr Kupský

Petr Kupský

28. 2. 2019 03:00

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Balení 3. Exteriér – přední část 4. Exteriér – zadní část 5. Interiér – levá strana
6. Interiér – pravá strana 7. Příklad montáže – základní deska, zdroj 8. Příklad montáže – disky, ventilátory 9. Příklad montáže – AIO chladič, dokončení 10. Hodnocení a závěr

Nová skříň mATX ve všech ohledech oživuje modelovou řadu série Precision pro méně náročné uživatele. Svým moderním designem, koncepcí otevřeného vnitřního prostoru a rozměrnými průduchy míří na zákazníky uvažující o stavbě výkonnější účinně chlazené sestavy s pokud možno minimálními vnějšími rozměry.

Reklama

Úvod

Během loňského roku jsme měli možnost otestovat dva zajímavé modely počítačových skříní Tchajwanské společnosti SilverStone Technology Co., Ltd. Nejprve jsme si na počátku ledna představili skříň Redline RL06 se zajímavým designem s prvky retro, kterou v březnu následovala skříň Primera PM02 se střídmým, spíše konzervativním designem, jenž ozvláštnil efektní světelný projektor promítající logo výrobce na plochu stolu před skříní. Určitou spojitost v tomto ohledu najdeme také u zbrusu nového modelu Precision PS15, který jsme získali na recenzi.

V portfoliu výrobce je modelová série Precision zastoupena aktuálně desítkou počítačových skříní různých velikostí, jejichž společným jmenovatelem je prosté označení „high-value tower chassis“, neboli „vysoce hodnotné skříně“. Jelikož ostatní série jsou více specializovány co do charakteru nebo účelu využití a obdobně jednoduše charakterizovanou sérii se „standardní hodnotou“ v nabídce nenajdeme, můžeme skříně série Precision považovat spíše za takový výchozí základ pro nenáročné zákazníky s nezbytnými funkcemi pro univerzální použití. Primárním cílem by zde mělo být dosažení nejlepšího poměru ceny a užitné hodnoty produktu.

SilverStone PS15 – pohledná skříň mATX v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

Součástí recenze skříně bude jako obvykle kromě podrobného představení i demonstrace montáže vzorové sestavy, v níž se blíže podíváme na další dva produkty společnosti SilverStone, konkrétně na šikovný AIO chladič procesoru s RGB osvětlením a na zajímavý 750W napájecí zdroj v poměrně kompaktním provedení.

SilverStone PS15 – pohledná skříň mATX v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

SilverStone Precision PS15

Podle slov výrobce je Precision PS15 určena pro zákazníky požadující cenově dostupnou skříň formátu Micro-ATX kompaktních rozměrů s vynikajícím chladicím potenciálem. Navzdory svému čistému a jednoduchému vzhledu má PS15 designové prvky, které odpovídají současným trendům u špičkových skříní.

Výrobce dále upřesňuje, že se jedná o rozměrný otvor v přepážce pod paticí procesoru, o celočerné provedení interiéru, dvojici konektorů USB 3.0 typu A, snadno přístupné prachové filtry, uspořádané provedení interiéru s ohledem na proudění vzduchu a o dostatek prostoru pro ventilátory a radiátory vodního chlazení. Zvlášť ještě výrobce vyzdvihuje přítomnost celoplošné bočnice z temperovaného skla, možnost osazení rozšiřujících karet do délky 314 mm a čelní panel s rozměrnou mřížkou umožňující vysoký průtok chladicího vzduchu.

SilverStone PS15 – pohledná skříň mATX v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

V aktuální nabídce najdeme pouze jedinou barevnou variantu skříně s modelovým označením SST-PS15B-G v celočerném provedení se skleněnou bočnicí. Zajímavým stylovým prvkem je zde modře prosvětlené logo výrobce ve spodní části čelního panelu.

SilverStone Precision PS15
Velikostní kategorie skříně:Mini Tower
Rozměry (hloubka × šířka × výška): 351 × 192 × 381 mm
Barevné varianty: černá
Materiál kostry (naměřena tl.): oboustranně lakovaný ocelový plech cca 0,7 mm
Materiál bočnic (naměřena tl.): oboustranně lakovaný ocelový plech cca 0,6 mm, temperované sklo tl. 3 mm
Materiál čela: plast + kovová mřížka
Podporovaná velikost desek: Mini-ITX, Micro-ATX
Počet pozic 5,25“: není
Počet pozic 3,5“: 1× interní
Počet pozic 2,5“: 3+1× interní
Maximální délka radiátorů vodního chlazení: 240 mm vpředu, 120 mm vzadu
Pozice pro ventilátory: 2× 120/140 mm vpředu + 2× 120/1× 140 mm nahoře + 1× 120 mm vzadu
Standardně osazené ventilátory: 1× 120 mm vzadu (3pin FAN konektor)
Konektory na čelním panelu: 2× USB 3.0, sluchátka, mikrofon
Maximální výška chladiče procesoru: 154 mm
Maximální délka napájecího zdroje: 150 mm
Maximální délka grafické karty: 314 mm (do šíře 151 mm)
Hmotnost skříně: 3,52 kg

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama