skoncila-eswc-kvalifikace-na-mistrovstvi-sveta-v-pc-hrach
Novinka Skončila ESWC kvalifikace na Mistrovství světa v PC hrách

Skončila ESWC kvalifikace na Mistrovství světa v PC hrách

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 9. 2012 05:00

Když se řekne „počítačové hry“, tak si většina z vás asi představí partu kluků, kteří hrají proti sobě po síti nějakou hru. Ale věděli jste, že počítačové hraní je považováno i za klasický sport?

Reklama

Důkazem tohoto tvrzení je právě ukončená oficiální česká kvalifikace na Mistrovství světa v počítačových hrách, které se uskuteční na začátku listopadu v Paříži! Electronic Sports World Cup, zkráceně ESWC, je tím nejprestižnějším turnajem pro počítačové hráče. Oficiální česká BenQ ESWC kvalifikace proběhla v populární strategické hře Starcraft 2 ve dvou kolech. V prvním kole se hráči utkali ve 4 online turnajích na herním portálu Grunex, kde sbírali body a nejlepších osm postoupilo na finále do pražské počítačové herny BattleZone.

Celkem se online části BenQ ESWC kvalifikace zúčastnilo téměř sto hráčů! Z každého takového turnaje probíhal živý přenos, na který se dívaly tisícovky diváků! Atmosféra na turnajích byla strhující, nechyběli kvalitní dlouhé zápasy, ale ani překvapení v podobě vyřazení favoritů turnaje. Hra Starcraft 2 je zajímavá právě tím, že hráč si může zvolit jednu ze tří ras. Každá rasa má své specifické vlastnosti a s tím spojené unikátní schopnosti.

Díky tomu nabízí nepřeberné množství taktik a strategií, které hráč může zvolit. Nakonec vše vykrystalizovalo v 8 postupujících, mezi kterými nechyběl ani favorit Ondřej Balušek, který na internetu vystupuje pod přezdívkou DeviL. Spolu s dalšími dvěma zergy, čtyřmi protosi a jediným terranem se mohl těšit na velké offline finále!

Datum 9. 9. 2012 si na dlouho zapamatují dva hráči. Prvním z nich je Pavel Tomášek, který si říká TomikuS a druhým je Radek Šiška, hrající pod přezdívkou Freizy. Právě oni skončili po napínavých duelech na prvních dvou příčkách a vybojovali si tak postup na světové finále do Paříže. Držme jim palce!

Pavel Tomášek v rozhovoru po finále uvedl, že hodnotu vítězství si uvědomil až ve chvíli, kdy telefonoval rodičům, že vyhrál účast na Mistrovství světa v Paříži.

Skončila ESWC kvalifikace na Mistrovství světa v PC hrách
i Zdroj: PCTuning.cz

Skončila ESWC kvalifikace na Mistrovství světa v PC hrách
i Zdroj: PCTuning.cz

Skončila ESWC kvalifikace na Mistrovství světa v PC hrách
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama