smartphony-alcatel-idol-4-nabidnou-virtualni-realitu-v-baleni
Novinka Smartphony Alcatel Idol 4 nabídnou virtuální realitu v balení

Smartphony Alcatel Idol 4 nabídnou virtuální realitu v balení

Mirek Kočí

Mirek Kočí

21. 6. 2016 08:00

Alcatel uvádí na český trh velmi slušně vybavené chytré telefony Idol 4 a Idol 4S. Ty se mohou pochlubit podporou evropských mobilních sítí LTE, speciálním mechanickým tlačítkem Boom a brýlemi pro virtuální realitu, které jsou součástí jejich základního balení. Obě novinky vstoupí do prodeje za sympatickou cenu na konci června.

Reklama

Telefony Idol 4 a 4S designově navazují na loňskou řadu Idol 3. Idol 4 má ve výbavě 5,2palcový IPS displej s Full HD rozlišením a o jeho výkon se stará osmijádrový procesor Snapdragon 617 společně s grafikou Adreno 405 a 3 GB operační paměti.  Zvolený čipset zároveň podporuje všechny v Evropě používané LTE frekvence a také bezdrátovou konektivitu WiFi standardu 802.11ac s rychlými přenosy dat.

Hlavní fotoaparát má rozlišení 13 Mpx, dvoutónový blesk a velmi rychlé ostření. Video lze natáčet až v rozlišení 1080p při 30 snímcích za sekundu. Pro momentky je připravena 8Mpx přední kamera s přisvícením. Interní paměť pro data a systém je použita v kapacitě 16 GB a lze ji samozřejmě dále rozšířit microSD kartami. Baterie dostala kapacitu 2 610 mAh.

Oba nové Idoly mají symetrické provedení a lze je tedy používat i vzhůru nohama – uživatel tak nemusí řešit, v jaké pozici smartphone vytáhne z kapsy. Hlavní hvězdou firmy je model Idol 4S, který nabízí 5,5palcový AMOLED displej s rozlišením Quad HD 2 560 × 1 440 px, 16Mpx fotoaparát, procesor Snapdragon 652 a 3 GB operační paměti.

Nad a pod displejem jsou umístěné stereo reproduktory (platí pro obě novinky). Podle výrobce jsou dvakrát výkonnější oproti řešení, které bylo použito v loňském Idolu 3. Zabudovaný akumulátor má kapacitu 3000 mAh. Podporováno je rychlonabíjení, přičemž na plnou kapacitu se baterie nabije za 100 minut. Přítomen je také nejnovější Android 6.0 Marshmallow.

Idol 4 se v České republice začne prodávat na konci června za 7 499 Kč, cena modelu Idolu 4s je 11 999 Kč s DPH a prodej začne také na konci měsíce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama