Smartwatch Elephone W2: klasický design a tříměsíční výdrž
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek Smartwatch Elephone W2: klasický design a tříměsíční výdrž

Smartwatch Elephone W2: klasický design a tříměsíční výdrž | Kapitola 2

Martin Polický

Martin Polický

29. 2. 2016 03:00 1

Seznam kapitol

1. Smartwatch Elephone W2: představení 2. Detaily, ovládání, signalizace 3. Podpůrná aplikace 4. Závěrečné hodnocení

Vypadají jako normální hodinky, ale nejsou to normální hodinky. Řadí se mezi smartwatch, ačkoliv si na nich předpověď počasí ani emaily nepřečtete. Nemají nabíječku a vydrží 3 měsíce v provozu. Jmenují se jednoduše – W2 a stojí za nimi firma Elephone. Jak dopadly netradiční chytré hodinky v testu se dočtete v dnešní recenzi.

Reklama

Dominantou hodinek Elephone W2 je velký bílý kulatý ciferník o průměru 38 mm a pouzdrem o průměru 42 mm. Celková výška hodinek je 10,5 mm. Dotykový displej byste na nich hledali marně, výrobce sází na minimalismus a eleganci – kromě dvou ručiček s iluminační vrstvou, loga ELE a 10+1 LED na ciferníku více nenajdete. Nenajdete na nich ani takové vychytávky, jako je například ovládání pomocí gest nebo měření tepové frekvence, i když ruku na srdce, kolik běžných uživatelů tuto funkci denně využívá?

Smartwatch Elephone W2: klasický design a tříměsíční výdrž
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Ciferník je tvořen 12 většími kovovými čárkami, které indikují hodiny, a menšími černými čárkami, indikujícími minuty. Datumovka bohužel hodinkám chybí, což je škoda. I když je strojek hodinek švýcarský, jedná se o jeden z nejlevnějších modelů. Strojku samotnému se ještě budeme věnovat později.

V dolní části ciferníku se nachází deset úsporných modrých diod, které svým rozsvícením signalizují plnění denního cíle nastaveného ve správcovské aplikaci (o té v další kapitole). Při stisknutí bočního spodního tlačítka se na pár vteřin rozsvítí příslušný počet diod, které signalizují procento plnění denního cíle (0–100 % v násobcích 10). V horní části ciferníku najdeme další, tříbarevnou diodu, která signalizuje aktuálně aktivní režim hodinek. Zelená barva = denní aktivity/synchronizace s telefonem, modrá barva = měření spánku, červená barva = slabá baterie).

Smartwatch Elephone W2: klasický design a tříměsíční výdrž
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Všechny diody se v rámci úspory baterie rozsvítí až tehdy, když stisknete jedno ze dvou bočních tlačítek. Ciferník je kryt safírovým sklíčkem, tedy takto to tvrdí výrobce. Zkoušeli jsme do něj rýt nožem a nepoškrábali jsme je. Zároveň máme s ohledem na cenu hodinek o safírovém sklíčku trochu pochybnosti a spíše se přikláníme k variantě, že je sklíčko pouze minerální.

Když jsme zmínili boční tlačítka, ta jsou na hodinkách celkem dvě. Horním se při dlouhém stisku zapíná/vypíná měření aktivit. Ve vypnutém režimu hodinky nevybíjí baterii. Při krátkém stisku horního tlačítka se na pár vteřin rozsvítí signalizační dioda, která svoji barvou indikuje aktuální režim hodinek.

Smartwatch Elephone W2: klasický design a tříměsíční výdrž
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Při krátkém stisku spodního tlačítka se rozblikají diody v dolní části ciferníku, které signalizují plnění přednastaveného denního cíle. Dlouhým stiskem se hodinky přepnou z měření denní aktivity do měření spánku a naopak. Do spacího režimu se naštěstí hodinky umí přepnout také samy, takže není třeba na toto neustále myslet. Při příchozím hovoru nebo aktivním upozornění na nedostatek pohybu se rozblikají krajní diody. Signalizace je doprovázena dvojím zavibrováním.

Pokud se na hodinky nedíváte přímo kolmo, všechny diody svítí velmi slabě a obzvláště horní zelená je poměrně špatně viditelná. Na druhou stranu jejich svícení spotřebovává minimum energie, díky čemuž hodinky na jedno nabití vydrží mnohonásobně déle než tradiční smartwatch. Bohužel i vibrace jsou poměrně slabé a při práci v průběhu dne si nemusíte všimnout, že hodinky něco signalizují. Stejně tak vás nemusí probudit pouhých 5 zavibrování při „vyzvánění“ nastaveného budíku.  

Smartwatch Elephone W2: klasický design a tříměsíční výdrž
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Mezi bočními tlačítky se nachází klasická korunka, jak ji známe z obyčejných hodinek. Plní i stejnou funkci - pomocí ní se při jejím povytažení nastavují ručičky.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama