sony-chysta-uvest-na-trh-mobilni-projektor-pro-konzoli-playstation-4
Novinka Sony chystá uvést na trh mobilní projektor pro konzoli PlayStation 4

Sony chystá uvést na trh mobilní projektor pro konzoli PlayStation 4

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

11. 8. 2015 18:45 2

Co dělat, když jedete třeba na dovolenou, a chcete si i zde zahrát na své konzoli PlayStation 4, leč nemáte na svém pokoji televizor? Sony přichází s celkem zajímavým řešením tohoto problému. K vlastní herní konzoli totiž brzy nabídne miniaturní mobilní projektor. 

Reklama

Sony do své nabídky přidalo projektor označený jako MPCL1 celkem v tichosti, přitom se jedná pro mnohé o zajímavý produkt. Uživatelé ho totiž mohou lehce přepravovat a pohodlně připojit ke konzoli buď prostřednictvím Wi-Fi bezdrátově, nebo prostřednictvím kabelu a portu HDMI. 

Sony chystá uvést na trh mobilní projektor pro konzoli PlayStation 4
i Zdroj: PCTuning.cz

Pak už stačí projektor pustit a užít si až 120" úhlopříčku s rozlišením 1920 × 720 pixelů promítanou na stěnu nebo na jinou plochu. Vzhledem k rozměrům pak musíme počítat s menší hodnotou jasu, která by měla dosahovat 32 lumenů. To je však zapříčiněno využitím laseru a laserového snímacího paprsku PicoP. Díky tomuto systému vyvinutého společností MicroVision lze promítat obraz efektivně i na nerovné nebo zakřivené plochy. Špatné svítivosti se však bát nemusíme. Lasery totiž sice mají nízký světelný tok, ale vysokou svítivost. 

Sony chystá uvést na trh mobilní projektor pro konzoli PlayStation 4
i Zdroj: PCTuning.cz

O tom, že je projektor skutečně mobilní, svědčí i fakt, že má integrovanou 3000mAh baterii. Hlavní bolestí tohoto zajímavého produktu, který šikovně doplňuje herní konzoli PS4 třeba na cestách, je jeho cena. Utratíme za něj totiž téměř stejné peníze jako samotnou konzoli. Sony si totiž za MPCL1 bude počítat 350 dolarů (8 600 Kč bez DPH). Světlo světa by měl projektor spatřit během října.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama