Sony podle spekulací pracuje na nové verzi PlayStationu 5, bude mít odpojitelnou mechaniku
i Zdroj: depositphotos
Novinka Sony podle spekulací pracuje na nové verzi PlayStationu 5, bude mít odpojitelnou mechaniku

Sony podle spekulací pracuje na nové verzi PlayStationu 5, bude mít odpojitelnou mechaniku

David Jiránek

David Jiránek

20. 9. 2022 18:45

V příštím roce se máme dočkat první zásadní úpravy konzole PlayStation 5. Nová verze konzole bude obsahovat modulární mechaniku pro disky, která se připojí skrze USB-C rozhraní.

Reklama

PlayStation 5 si za uplynulé měsíce prošel pár hardwarovými úpravami. Sony měnilo jen rozložení některých komponent a upravovalo chlazení. Na trh se tak postupně dostaly tři varianty, které rozeznáte maximálně při rozborce a na váze. Z vnějšku jsou ale identické. To ovšem nebude platit o plánované variantě, která tak napůl zahodí CD mechaniku.

Digitální verze PS5 tu už je od samotného vydání, nicméně novinka by se mohla přesto lehce lišit. Odpojitelná disková mechanika se bude připojovat pomocí USB-C kabelu. Sony podle webu insider-gaming.com plánuje prodávat konzoli v této verzi spolu s mechanikou, ale i bez ní. Šlo by tím pádem o kopii digital edition varianty, která tu je od začátku prodeje. Spekulace nicméně nehovoří o změně designu, která na veřejnost neunikla.

Nová revize Playstationu 5 je štíhlejší a méně žravá
i Zdroj: Austin Evans

Nová revize Playstationu 5 je štíhlejší a méně žravá

I herní konzole dostávají upgrady a vylepšení. Navenek to ale není skoro poznat, člověk aby se pak pídil, jakou verzi si…

7. 9. 2022 22:40
1

Odpojitelný disk má obdržet vzhled podobný designu konzole tak, aby ladil. Asi nejzajímavější zprávou je, že mechanika půjde koupit samostatně. To teoreticky znamená, že si dosavadní majitelé digitální edice budou moci pořídit dodatečně novou mechaniku.

Do prodeje by se tato již čtvrtá iterace konzole PlayStation 5 mohla dostat v druhé polovině příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama