Sony ukázalo další funkce speciálního ovladače pro PlayStation
i Zdroj: Sony
Novinka Sony ukázalo další funkce speciálního ovladače pro PlayStation

Sony ukázalo další funkce speciálního ovladače pro PlayStation

David Jiránek

David Jiránek

19. 5. 2023 16:30

Hraní her představuje čas, kdy se může každý odreagovat a zapomenout na chvíli na své problémy. Pro lidi s handicapem jde často o jeden z mála momentů, kdy se mohou odreagovat stejně, jako kdokoliv jiný. Sony trávení času u her otevře ještě širší skupině lidí díky ovladači Access controller.

Reklama

O projektu Leonardo jsme informovali při jeho představení v lednu letošního roku. Jde nejen o odpověď na Xbox Adaptive Controller, ale zejména o velmi praktické zařízení, které využijí lidi s postižením. Sony nyní odhalilo, že se modulárním ovladačům bude říkat prostě Access controller.

V balení každé Access ovladače nalezneme tři druhy čepiček na páčku, vyměnitelná tlačítka různých tvarů a velikostí a popisky. Střed ovladače se dá otáčet o 360° a páčka vysouvat do strany. Zároveň lze ovladač přimontovat ze spodní strany díky otvorům na šrouby.

Celkem na jednom ovladači nalezneme čtyři 3,5mm jacky umožňující připojení dalšího příslušenství. Například vlastních tlačítek, přepínačů a páček.

Samozřejmě přístupnost není jen o hardwaru. Sony nabídne v rámci PS5 možnost upravit si orientaci ovladače a funkci tlačítek. Spárovat lze až dva Access ovladače nahrazující funkce jednoho DualSense gamepadu. Nechybí úprava mrtvých zón a citlivosti. Software nabízí i mapování až dvou funkcí na jedno tlačítko a přepínání profilů. Novinkou je také toggle režim umožňující změnit funkci “podrž tlačítko” na “stiskni pro zapnutí a vypnutí”.

Datum vydání a cenu Sony zatím nezveřejnilo. Více informací bychom se měli dočkat v následujících měsících.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama