sony-v-evrope-stale-neuspokojila-poptavku-po-playstation-4
Novinka Sony v Evropě stále neuspokojila poptávku po PlayStation 4

Sony v Evropě stále neuspokojila poptávku po PlayStation 4

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

21. 6. 2014 12:00

Konzole PlayStation 4 od společnosti Sony je na trhu více než 7 měsíců, ale poptávka po ní zatím nebyla uspokojena. Dobrou zprávou je, že situace se zlepšuje a problémy se zásobováním by měly být vyřešeny co nevidět.

Reklama

 "Dosud jsme neuspokojili prvopočáteční poptávku v Evropě." nechal se v rozhovoru s Trusted Reviews slyšet Fergal Gara, generální ředitel společnosti Sony Computer Entertainment UK. "Stále se snažíme vypořádat s původní poptávkou. Ještě jsme nedosáhli plného zavezení konzole, ale už jsme velice blízko."

Sony v Evropě stále neuspokojila poptávku po PlayStation 4
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle neoficiálních informací se společnosti Sony do této doby podařilo prodat přes 8 milionů kusů PlayStationu 4, čímž výrazně předběhla svého rivala Xbox One od společnosti Microsoft. Pokud však Sony nemá konzole na skladě, mohlo by to vést ke ztrátě potenciálních zákazníků, což by ovšem mělo být vyváženo zase skutečností, že Xbox One se na některé trhy vůbec nedostal. Třeba v ČR na něj stále čekáme, zatímco PS4 jsme si mohli koupit už před Vánoci. Situace by se tak nakonec měla vyrovnat.

Největší nedostatek konzolí PS4 je v Německu, kde je poptávka po konzoli fenomenální. Oproti tomu v Anglii, nebo třeba i v České Republice je konzolí momentálně dostatek. 

Zdroj: KitGuru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama