sony-xperia-z3-tablet-compact-zamiri-na-pulty-obchodu-7-listopadu-znama-je-uz-i-cena
Novinka Sony Xperia Z3 Tablet Compact zamíří na pulty obchodů 7. listopadu, známá je už i cena

Sony Xperia Z3 Tablet Compact zamíří na pulty obchodů 7. listopadu, známá je už i cena

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

3. 10. 2014 08:00

O chystané zmenšené verzi tabletu Xperia Z3 Tablet jsme Vám přinesli informace již před měsícem. Společnost Sony Mobile však až nyní konečně zveřejnila datum vydání a cenu tohoto 8palcového tabletu série Xperia.

Reklama

Xperia Z3 Tablet Compact by měl jako první dorazit na domácí japonský trh a to již 7. listopadu. Co se specifikací týče, bude se jednat o 8palcový tablet s displejem využívajícím IPS panel s rozlišením 1920 × 1200 pixelů. Do štíhlého těla této kompaktní verze výrobce vtěsnal čtyřjádrové SoC Snapdragon 801 s taktem 2,5 GHz, který pochází z dílny firmy Qualcomm. Procesoru by měly být k dispozici 3 GB operačních pamětí. Vnitřní úložiště by potom mělo mít kapacitu 16 GB. Mezi další výbavu se řadí 8,1Mpx zadní fotoaparát Exmor RS s vlastní CMOS a čelní 2Mpx kamera.

Tablet poběží na operačním systému Android 4.4.4 KitKat s funkcí vzdáleného přístupu k herní konzoli PlayStation 4. Mezi konektivitou nalezneme také bezdrátová připojení Wi-Fi (dvoupásmová), Bluetooth či NFC. K dostání bude také verze s LTE, do níž bude možné umístit nano SIM Kartu. O napájení se bude starat 4500mAh akumulátor. 

Sony Xperia Z3 Tablet Compact zamíří na pulty obchodů 7. listopadu, známá je už i cena
i Zdroj: PCTuning.cz

Sony do tabletu přidalo již tradiční technologie jako je Triluminous displej s vysokou jemností, X-Reality engine a typické UI. Co se týče metrik tabletu, dočkáme se slušné hmotnosti 270 gramů a zejména extrémně malé tloušťky pouhých 6,4 mm. Tablet bude stejně jako většina produktů řady Xperia Z vodotěsný a prachotěsný.  

Xperia Z3 Tablet Compact bude k dostání v černém a bílém provedení, přičemž cena obou variant by se měla na japonském trhu pohybovat kolem 400 dolarů, tedy necelých 8 700 Kč. 

Zdroj: Tablet-News

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama