sony-zacne-prodavat-prvni-pocitacove-oled-monitory
Novinka Sony začne prodávat první počítačové OLED monitory

Sony začne prodávat první počítačové OLED monitory

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 2. 2011 14:30 29

Kontrast díky prakticky absolutní černé barvě je nekonečný. S tím jde ruku v ruce i obrovská hloubka obrazu.

Reklama

Sony představilo nové monitory ze série Tristmaster EL, která zahrnuje 16,5“ a 24,5“ modely s využitím technologii OLED (Organic Light-Emitting Diode). Ta, jak víme, zaujme především perfektním barevným podáním, homogenitou obrazu, pozorovacími úhly, nebo přesnou geometrií.

Monitory jsou určené hlavně profesionálům pohybujících se v oblasti televizního vysílání, mají štíhlé hliníkové tělo s hloubkou pouhých 148 mm. Maximální rozlišení je populární Full HD, tedy 1920 × 1080 pixelů. Podporují také 10-bit/RGB zobrazení a nabídnou pozorovací úhly, které dosahuji prakticky 89 stupňů v každém směru.

V oblasti konektivity je výrobce vybavil jedním konektorem HDMI, DisplayPortem a trojicí SDI (3G-SDI, SD-SDI a HD-SDI) konektorů. 16,5“ model má průměrnou spotřebu 65 W, maximum je až 115 W. U druhého monitoru je pak uvedeno 72 W, v maximu 145 W.

Sony začne prodávat první počítačové OLED monitory
i Zdroj: PCTuning.cz

Do prodeje bude nejdříve uveden 24,5“ model, dostupný bude od 1.5 a bude se prodávat za zhruba 20 tisíc Euro. Menší model dorazí počátkem července s cenou 11 tisíc Euro.

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama