Sony zveřejnilo množství prodaných konzolí PlayStation 5 i počet předplatitelů PS Plus
i Zdroj: Sony
Novinka Sony zveřejnilo množství prodaných konzolí PlayStation 5 i počet předplatitelů PS Plus

Sony zveřejnilo množství prodaných konzolí PlayStation 5 i počet předplatitelů PS Plus

David Jiránek

David Jiránek

28. 4. 2023 13:30 42

Společnost Sony se neostýchá při chlubení prodejů konzole PlayStation 5. Podle nově zveřejněné zprávy byl minulý fiskální rok z hlediska prodejů úspěšný. Za rok dokázalo Sony ztrojnásobit rychlost prodeje.

Reklama

Oficiální zpráva hovoří, že Sony dokázalo exportovat z továrny v období od 1. ledna do 31. března 2023 celkem 6,3 milionů konzolí. Pro srovnání, v roce 2022 šlo o pouhé 2 miliony kusů ve stejném období. Sony tedy dokázalo ztrojnásobit vývoz PS5 během roku.

Za finanční rok 2022 se prodalo 19,1 milionů kusů PS5, přičemž Sony odhadovalo množství o 1,1 milionu nižší. Vzrostl také počet měsíčních uživatelů PlayStation Network, konkrétně o 2 miliony na 108 milionů aktivních uživatelů. Předplatné PS Plus ale neroste. Platících hráčů zůstává stejně, tedy 47,4 milionů.

Hardwarová stránka ekosystému je na tom dobře, nicméně u her už je to horší. Konkrétně příjmy z prodejů her klesly v minulém kvartálu o 2,5 milionu dolarů vůči stejnému období loňského roku.

Sony by podle slov COO společnosti Hiroki Totoki rádo prodalo 25 milionů konzolí v tomto roce, nicméně si vedení společnosti je vědomo ekonomických okolností ve společnosti. Ty by mohly prodeje zpomalit.

“Očekáváme, že evropská ekonomika zůstane silná, ale nejsme si jisti ohledně čínské. Zůstáváme optimističtí zejména vzhledem k americkému trhu, který má největší vliv na naše podnikání." Sdělil Totoki.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama