Sparťan Emerickson vyhlášen eFotbalistou roku
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Sparťan Emerickson vyhlášen eFotbalistou roku

Sparťan Emerickson vyhlášen eFotbalistou roku

Redakce PCT

Redakce PCT

30. 5. 2022 08:00

Populární anketa Fotbalista roku pořádané Fotbalovou asociací České republiky se po dvouleté covidové pauze opět dočkala slavnostního vyhlášení za přítomnosti hostů.

Reklama

Už druhým rokem se mezi doprovodnými anketami Fotbalistka roku, Trenér roku a Talent roku objevuje také ocenění pro nejlepšího virtuálního fotbalistu - eFotbalista roku. Historicky druhým eFotbalistou roku byl tentokrát vyhlášen Jan „Emerickson“ Krupička, známý streamer a hráč AC Sparta esports. Emerickson si výhru v anketě eFotbalista roku převzal v živém vysílání České televize v hotelu Clarion v Praze.

Sparťan Emerickson vyhlášen eFotbalistou roku
i Zdroj: PCTuning.cz

Emerickson v roce 2021 zažil svoji pravděpodobně nejlepší sezonu. V lednu stanovil český rekord v tzv. „víkendové lize“ na 117 vítězství v řadě, na malou chvíli také svítil v celkovém žebříčku jako světová jednička. V dubnu téhož roku předvedl jeden z nejlepších individuálních výkonů, co se týče poměru výher a proher v nejvyšší české soutěži e:LIGA, kde se nakonec Sparta umístila na čtvrtém místě. Třetí místo si odnesl z eLEAGUE a o tři měsíce později slavil mistrovský titul v COOL Lize, kde Sparta esports obsadila všechny tři medailové pozice.

Úplně prvním eFotbalistou byl vyhlášen T9Laky v anketě za rok 2020. Ta byla kvůli pandemii COVID-19 vysílána bez přítomnosti hostů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama