Srovnání dvou herních klávesnic s cenou pod 700 Kč
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Srovnání dvou herních klávesnic s cenou pod 700 Kč

Srovnání dvou herních klávesnic s cenou pod 700 Kč | Kapitola 8

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

4. 12. 2013 03:00 18

Seznam kapitol

1. Je herní klávesnice nutná? 2. Connect IT Battle Keyboard CI-147 – představení 3. Connect IT Battle Keyboard CI-147 – rozložení 4. Connect IT Battle Keyboard CI147 – software 5. Connect IT Battle Keyboard CI-147 – hraní
6. Genius KB-G265 – představení 7. Genius KB-G265 – rozložení 8. Genius KB-G265 – hraní 9. Shrnutí a  vedikt

Stále častěji jsou nám vnucovány profesionální herní klávesnice s mechanickými spínači a cenou přes 2000 Kč. Ale co když si podobnou klávesnici nemůžete dovolit, jak si pak solidně zahrát? Vyzkoušeli jsme levnější herní klávesnice od Geniusu a Connect IT a zjišťovali, jestli se mohou dražším variantám vyrovnat.

Reklama

Jelikož klávesnice postrádá možnost ukládání maker, díky absenci řady G kláves, a není k ní dodáván software, který by ukládání umožňoval, vrhněme se rovnou na použitelnost v samotných hrách. Klávesnice je, jak už jsem zmínil, o poznání bytelnější a dílensky lépe zpracovaná, a to se projevuje i při samotném hraní.

Srovnání dvou herních klávesnic s cenou pod 700 Kč
i Zdroj: PCTuning.cz

Slibuje solidní dobu odezvy pouhou 1 ms. Ve hrách je větší svižnost skutečně znát. Klávesnice by navíc měla být vybavena technologií anti-ghosting, která zahrnuje celkem 20 nejpoužívanějších kláves. Tato technologie zvládne rozeznat všech 20 stisknutých kláves naráz, což je značným kladem při hraní.

Srovnání dvou herních klávesnic s cenou pod 700 Kč
i Zdroj: PCTuning.cz

Výraznou nevýhodou vůči konkurenci je absence makro kláves. To může některým hráčům, především MMORPG, velmi vadit a být zásadní při rozhodování o koupi. Přesto mě klávesnice od Geniusu zaujala mnohem více, a to především vyšší kvalitou zpracování.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama