Startuje nový školní rok… Jakou máte doma „wifinu?“
i Zdroj: Mercusys
Novinka Startuje nový školní rok… Jakou máte doma „wifinu?“

Startuje nový školní rok… Jakou máte doma „wifinu?“

Komerční sdělení
26. 8. 2022 12:00 6

Ani se nenadějeme a děti už se pomalu začnou vracet z prázdnin zpátky do školy. A protože i pro školáky je dnes domácí připojení k internetu důležitější než kdy jindy, podívejme se, co všechno můžeme udělat pro to, abychom zvýšili úroveň a kvalitu konektivity v našich domácnostech, a nenechali tak své potomky v době kamenné.

Reklama

Skutečně vám stačí základ?

Internet dnes patří k základní výbavě našich domovů, přesto často nevěnujeme dostatečnou pozornost tomu, jakým způsobem se k němu připojujeme. A tak často vezmeme zavděk základním routerem, který dostaneme od svého poskytovatele internetového připojení (ISP či chcete-li operátora) a máme pocit, že jsme pro sebe a svoje ratolesti udělali maximum.

Jenže základ mnohdy znamená v tomto případě skutečně základ, takže od takového řešení nečekejme žádné zázraky. Podobně nemůžeme čekat zázraky od „hi-tech“ routeru, který však byl na špičce před deseti i více lety. Starší Wi-Fi standardy dnešním potřebám zkrátka nedostačují, a to ani tehdy, když jsou tyto potřeby ještě relativně skromné.

Internet prostě potřebujeme všude po domě či bytě, i v těch nejodlehlejších koutech. Co se týče dětí, ty si zvykly na to, že část jejich výuky probíhá on-line, mohou se přes internet učit s kamarády, nebo je častokrát nástrojem jejich domácích úkolů. Jenže do dětských pokojů často signál z routeru zasahuje jen slabě, a tak výuka probíhá v kuchyni nebo v obývacím pokoji, což nemile reflektují ostatní členové domácnosti.

Vyzkoušejte meshový systém

Řešením v takových případech může být nahrazení stávajícího routeru meshovým systémem, díky kterému se bezdrátová síť dostane do všech koutů domácnosti. Meshový systém se skládá z jednotlivých přístupových bodů, které si představte jako malé „kostičky“, jež šíří internetový signál. Výhodou je, že tyto jednotky jsou všechny plnohodnotné, dokáží fungovat samostatně a v podstatě je lze doplňovat o další kusy, podle toho, jak velký prostor jimi chcete pokrýt.

Mercusys
i Zdroj: PCTuning.cz
Mercusys

Velkým plusem meshového systému je také to, že díky němu můžete vybudovat jednotnou síť s jedním názvem a heslem pro celý pokrývaný prostor. Přechod připojených smartphonů, tabletů nebo počítačů mezi jednotlivými krabičkami – podle aktuální síly signálu – je plynulý a ani ho nepoznáte. Při videohovorech s rodinou, kamarády nebo třeba učiteli můžete klidně přecházet po bytě a nedojde k výpadku komunikace.

Startuje nový školní rok… Jakou máte doma „wifinu?“
i Zdroj: Mercusys

Pro komplexní pokrytí prostoru většiny domů nebo bytů bohatě dostačují tři přístupové body, tedy kostičky. Právě toto řešení je navíc i cenově dostupné, takže se rozhodně nemusíte bát příliš vysokých nákladů na koupi. A navíc ani na instalaci, protože tu s pomocí mobilní aplikace jednoduše zvládnete sami. A když ne vy, tak váš IT kamarád nebo technicky zdatnější potomek určitě.

Mesh od Mercusysu: Jistota za rozumnou cenu

Zařízení se skvělým poměrem ceny a výkonu nabízí na českém trhu a v tomto segmentu také značka Mercusys, která si zde jen za pár let stihla vybudovat velmi slušnou pozici. Wi-Fi meshovou síť pro celou domácnost dokážete zajistit například s pomocí sady Mercusys Halo H30G, která se dá sehnat právě ve verzi obsahující tři jednotky.

Startuje nový školní rok… Jakou máte doma „wifinu?“
i Zdroj: Mercusys

Designově povedené řešení vám zajistí bezdrátovou síť s maximální přenosovou rychlostí do 1,3 Gbit/s. Pokud si to nedokážete představit, pak vězte, že s touto rychlostí zvládnete bez problémů i více videohovorů současně. A ještě přitom můžete i něco stahovat. Vaším limitem pak zůstane jen rychlost samotného internetu od operátora. A pokud byste některé zařízení z nějakého důvodu nechtěli připojit bezdrátově, jsou v jednotkách i porty pro kabelové připojení.

Samozřejmostí je pak možnost ovládání a nastavení přes aplikaci Mercusys. To ostatně umožňují i další sady série Halo. K těm pokročilejším patří modely Halo H70X nebo H80X, které dokonce umějí novější standard Wi-Fi 6, a tedy zvládají vyšší rychlost i více připojených zařízení.

Startuje nový školní rok… Jakou máte doma „wifinu?“
i Zdroj: Mercusys
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama