Steam Deck by měl podporovat Windows 11
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Steam Deck by měl podporovat Windows 11

Steam Deck by měl podporovat Windows 11

David Jiránek

David Jiránek

9. 8. 2021 15:30

Nedávno odhalená přenosná konzole od Valve by si měla poradit s instalací Windows 11. Vývojáři na kompatibilitě pracují, přičemž se musejí zaměřit zejména na podporu TPM.

Reklama

Steam Deck od Valve na sebe táhne velikou pozornost. Handheld totiž ve svém nitru ukrývá vnitřnosti od AMD. Zejména Zen 2 procesorové jádro a RDNA2 APU. To vše doplněné o štědrých 16 GB velice rychlé quad-channel LPDDR5 RAM. Softwarovýmm základem je pak SteamOS běžící na Arch Linuxu. Už při představení bylo potvrzeno, že instalace Windows 10 nebude představovat problém. Jak je to ale s Windows 11?

Steam Deck by měl podporovat Windows 11
i Zdroj: PCTuning.cz

Microsoft s Windows 11 cílí na bezpečnost a u svého nejnovějšího operačního systému vyžaduje (alespoň pro teď) SecureBoot a TPM 2.0. Právě na této funkci tým vývojářů z Valve pracuje.

Právě teď TPM zkoumáme. Zaměřovali jsme se zatím na Windows 10, takže náš tým ještě nepokročil tak daleko. Očekáváme, že požadavky můžeme splnit.

- Greg Coomer, Valve Steam Deck designér

Steam Deck v základu přinese novou verzi SteamOS optimalizovanou pro konzoli. O bezproblémový chod her se stará Proton.

Zahraniční redakce nedávno dostaly na chvíli přístup k prototypům konzole. Dojmy serveru IGN si můžete pustit na videu níže.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama