Steam Deck podle Valve rozjede jakoukoliv hru ze Steamu
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Steam Deck podle Valve rozjede jakoukoliv hru ze Steamu

Steam Deck podle Valve rozjede jakoukoliv hru ze Steamu

David Jiránek

David Jiránek

23. 7. 2021 15:30

Velkým tahákem nedávno představené konzole Steam Deck je napojení na herní obchod Steam, který využívají miliony PC hráčů. Paleta prodávaných her nemá mezi herními obchody obdoby, a právě proto se brzy objevily spekulace, zda konzole všechny hry rozjede. Na tuto otázku odpovědělo samotné Valve.

Reklama

Handheld Steam Deck disponuje LCD displejem o úhlopříčce 7 palců a rozlišení 1280 × 800 pixelů. Obnovovací frekvence se zastavila na hodnotě 60 hertzů, nicméně některé hry údajně Steam Deck rozjede jen na 30 FPS. Právě na tento počet snímků při nativním rozlišení Valve míří. Dle společnosti jsou všechny tituly hratelné, mělo by jít o úplně celou nabídku Steamu. Vývojáři údajně nenarazili na žádný titul, který by konzole vůbec nerozjela.

Steam Deck podle Valve rozjede jakoukoliv hru ze Steamu
i Zdroj: PCTuning.cz

O výkon Steam Decku se stará čtyřjádrový procesor od AMD s architekturou Zen 2 a grafické jádro architektury RDNA 2. Působivá je také 16GB operační paměť LPDDR5.

Vzhledem k relativně slušnému výkonu, oproti například Nintendu Switch, a stále nízkému rozlišení lehce přes 720p by opravdu Steam Deck neměl mít problém s velkou většinou her. Hráči jistě nemůžou očekávat velmi vysoké detaily, na takto jemném a velkém displeji ovšem většina nedokonalostí stejnak zanikne.

Aktuální dostupnost Steam Decku se po týdnu od představení lehce zhoršila. Pokud provedete rezervaci jednoho ze tří nabízených modelů v tento moment, obdržíte konzoli až ve druhém čtvrtletí příštího roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama