SteelSeries Apex 3 a Apex 5: membrána versus hybrid
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek SteelSeries Apex 3 a Apex 5: membrána versus hybrid

SteelSeries Apex 3 a Apex 5: membrána versus hybrid | Kapitola 4

Jan Preclík

Jan Preclík

22. 4. 2020 03:00 1

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Unboxing Apex 3 3. Unboxing Apex 5 4. Parametry obou klávesnic
5. Praktický test 6. Podsvícení a multimediální funkce 7. Software - SteelSeries Engine 8. Závěr

Oblíbený výrobce herních periferií přináší po dražších modelech mechanických herních klávesnic i levnější membránové. Oba dnes recenzované modely uspokojí jak milovníky hlasitého klikání mechanických spínačů, tak i uživatele preferující tichosti membránovek. I přes spoustu společných prvků má každý model jiné přednosti.

Reklama

Ač se na první pohled zdají rámy obou klávesnic stejné, není tomu tak. Jsou si sice podobné jako vejce vejci, oba vytvořené z hliníkové slitiny pro tvorbu letadel, Apex 3 je přesto o něco méně hlubší než Apex 5. To je podle mne dáno typem podsvícení, které na levnějším Apexu vyniká. Nebojte, k podsvícení se blíže dostaneme později.

SteelSeries Apex 3 a Apex 5: membrána versus hybrid
i Zdroj: PCTuning.cz

Rozměry modelu Apex 3 jsou 445 x 40 x 151,5 mm (Š x V x H). S opěrkou jsou samozřejmě obě klávesnice hlubší o 80 milimetrů. Přestože se jedná o čistě membránovou klávesnici, s váhou 816 gramů spadá kvůli svému kovovému tělo do kategorie těžších klávesnic. USB Kabel je dlouhý 1,8 metru. USB průchodku byste na těle klávesnice bohužel hledali marně.

Hybridní mechanická konstrukce kláves Apexu 5 nijak výrazně na hmostnosti nepřidává. Se svými 925 gramy má oproti pravým mechanikám rezervy. Rozměry vyššího modelu jsou 443 x40,5 x 139 mm (Š x V x H). USB kabel je také dlouhý 1.8 metru.

Zatímco Apex 3 je klasická membránová klávesnice, která díky konstrukci jednotlivých kláves s omezeným třením a pevným uchycením v tunelu je skutečně tišší než klasické membránovky, Apex 5 si bere od každého trochu.

Podstatou dražšího recenzovaného modelu je tedy také membránový základ, nicméně klávesy jako takové mají mechanickou konstrukci, ve své podstatě stejnou jako všechny ostatní mechanické klávesnice. SteelSeries vytvořil tento model jako odpověď na model Ornata od firmy Razer, který funguje na stejném principu. Navíc přihodil už zmíněný OLED displej s multimediálními prvky.

SteelSeries Apex 3 a Apex 5: membrána versus hybrid
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama